Român arestat la bordul unui autocar intrat în Italia. Avea un mandat de arestare pe numele său

Carabinierii din localitatea Aurisina, situată în provincia italiană Trieste din regiunea Friuli Venezia Giulia, au arestat un cetățean român în vârstă de 34 de ani aflat la bordul unui autocar care tocmai intrase în Italia.

Potrivit ziarului italian Il Gazzettino, autocarul intrase în Italia prin punctul de trecere a frontierei Fernetti, dar a fost oprit de militari pentru un control de rutină.

În urma verificării documentelor pasagerilor, carabinierii au descoperit că printre aceștia se afla și un bărbat pe numele căruia a fost emis, de către autoritățile italiene, un mandat de arestare.

Individul respectiv fusese arestat deja în trecut, în Sicilia, după ce a fost surprins de carabinieri în timp ce încerca, împreună cu alți doi complici, să sustragă televizoare și diferite obiecte de mobilier dintr-un hotel.

Judecătorul pentru investigații preliminare a decis atunci, însă, că cei trei pot fi judecați în stare de libertate, eliberându-i astfel din închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Infractorii și-au făcut pierdută urma imediat după ce au ieșit din arest, dar procesul împotriva lor a continuat și au fost condamnați definitiv la închisoare.

Bărbatul de 34 de ani a crezut, probabil, că autoritățile italiene au uitat de el și încerca să se întoarcă, la bordul autocarului respectiv, tot în zona de sud a Italiei.

Abia intrat în Peninsulă, însă, carabinierii l-au pus sub arest și l-au închis în penitenciarul Coroneo din Trieste.

Infractorul va ispăși acolo o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare pentru diferitele furturi comise în trecut în provinciile Agrigento și Trapani.

În urmă cu numai o săptămână, un alt cetățean român a fost arestat în Italia la bordul unui autocar care venea din Spania și se îndrepta spre România.

Potrivit unui comunicat de presă emis de carabinieri, autocarul a fost oprit pentru un control tot la punctul de trecere a frontierei Fernetti, dar de această dată în timp ce se pregătea să iasă din Italia.

Printre pasageri, militarii au identificat un cetățean român în vârstă de 32 de ani pe numele căruia exista un mandat de arestare pentru furtul unui computer, comis la Milano în anul 2007.

Având sub 18 ani la acea vreme, infractorul a fost plasat într-un centru de primire pentru minori, dar după numai câteva zile a fugit, iar autoritățile italiene nu au reușit să-i mai dea de urmă.

- Continuarea după publicitate -

Și în acest caz, infractorul a crezut, probabil, că problemele sale cu legea au fost uitate, dar un simplu control de rutină l-a adus din nou în atenția forțelor de ordine și a ajuns astfel în penitenciarul Coroneo din Trieste unde va sta timp de 3 luni pentru a-și ispăși pedeapsa.

@rotalianul