Român arestat pe autocar în Italia. Sorin este acuzat că a executat mai multe jafuri în Austria

Un bărbat român care circula cu un autocar Flixbus din Franța spre Italia, a fost arestat în urma unui control al poliției de frontieră din Ventimiglia, provincia Impera, după ce s-a descoperit că pe numele său există un mandat de arestare emis în luna iulie a acestui an.

Sorin Amariței, în vârstă de 40 de ani, se afla într-un autocar Flixbus care venea din Franța, de la Paris și se îndrepta către Roma. La intrarea în Italia, polițiștii au efectuat un control de rutină în autocar și când au ajuns la Amariței, acesta le-a prezentat cartea sa de identitate eliberată în România.

Sorin Amariței, bărbatul român arestat la Ventimiglia

Ceva nu i-a convins pe polițiștii italieni însă și au decis să-l coboare din autocar pentru ulterioare verificări, iar când au introdus informațiile bărbatului în baza de date Schengen, au descoperit că pe numele acestuia există un mandat de arestare emis de autoritățile austriece. Mai exact, Sorin Amariței este acuzat de executarea a mai multor furturi și jafuri armate care au avut loc în Austria pentru o valoare totală de 28.000 de euro.

Infractorul a fost închis în penitenciarul din Sanremo, în așteptarea ordinului de extrădare către autoritățile din Austria.