Român beat în avion care a agresat pasagerii și personalul de zbor, condamnat la închisoare

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru comportament violent și distrugere la bordul unei aeronave, informează Poliția de Frontieră Română într-un comunicat.

Incidentul a avut loc pe 24 martie 2022, pe un zbor Copenhaga – București

Poliţiştii de frontieră l-au preluat pe bărbat, la aterizare, dintr-o aeronavă care se deplasa pe ruta Copenhaga – Otopeni şi care a aterizat, la ora 21:10, în regim de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Motivul a fost generat de faptul că, bărbatul respectiv, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a devenit indisciplinat și a început o altercație în timpul aterizării, agresând verbal, atât pasagerii, cât şi pe membrii echipajului de zbor.

Echipajul a acționat conform procedurilor standard de securitate și aeronava a aterizat în siguranță. Pasagerul a fost preluat de autorități, iar restul călătorilor au fost debarcați conform procedurilor normale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fapta, considerată o amenințare la adresa siguranței aeronavei, este pedepsită conform articolului 119 alin. 1 din Legea 21/2020 privind Codul Aerian al României:

„Săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor ori în pregătire de zbor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa acestei aeronave, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 de ani şi interzicerea unor drepturi”.