Român care a circulat pe autostrăzile din Italia fără să plătească, condamnat la închisoare

Un cetățean român în vârstă de 35 de ani a fost condamnat în Italia la patru luni de închisoare după ce a fost acuzat că a intrat și a ieșit de 15 ori de pe autostradă fără să plătească taxa, într-o perioadă de două luni.

Incidentele, care s-au întâmplat între 18 martie și 15 mai din anul 2019, au implicat folosirea de către acesta, la ieșire, a caselor automate rezervate serviciului Telepass sau a pistelor dedicate plății automate, după ce intra pe autostradă circulând foarte aproape de mașinile care plăteau taxa.

El a acumulat astfel o datorie de 904 euro, pe care nu a achitat-o niciodată și care l-a băgat la închisoare în cele din urmă.

Potrivit publicației Centro Pagina, Parchetul l-a acuzat de fraudă, iar cazul a ajuns în fața Tribunalului din Macerata, unde sentința a fost pronunțată în cursul dimineții de ieri, 22 februarie 2024.

Procurorul Francesca D’Arienzo a solicitat o pedeapsă cu închisoarea pentru o perioadă de un an, dar judecătorul Federico Simonelli a decis o pedeapsă mai mică, stabilind condamnarea la patru luni de detenție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Societatea Autostrade per l’Italia s-a constituit parte civilă în proces.

Distribuie acest articol