Român care lucra în Italia la un CAF (Centru de asistență fiscală) arestat pentru fraude legate de „Reddito di Cittadinanza”

În centrul orașului Cosenza, o rețea bine organizată ce administra fraude legate de „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie) a fost descoperită și destructurată de autoritățile locale.

Operațiunea, condusă de Garda Financiară, a dus la arestarea unui tânăr român de 26 de ani, Cristian Sebastian Teglas, colaborator al „Caf Labor”, un centru de asistență fiscală implicat în activități ilicite, relatează Gazzetta del Sud.

O „fabrică” de Venituri de cetățenie, activă în centrul orașului Cosenza și gestionată în cadrul unui Caf. Peste 900 de persoane au primit ajutorul social numit „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie) deși nu întruneau condițiile.

În cursul investigației, a fost de asemenea implicat un om de afaceri chinez, Chen Junping, de 45 de ani, acuzat că a facilitat utilizarea frauduloasă a cardurilor de credit.

Beneficiarii ilegali ai ajutorului social erau forțați să facă cheltuieli fictive cu cardurile în magazinul cetățeanului chinez.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, cererile procuraturii pentru măsuri restrictive împotriva lui Junping și a unui alt colaborator al „Caf Labor”, Maurizio Zicarelli, în vârstă de 61 de ani, au fost respinse de judecătorul Manuela Gallo.

Acuzațiile aduse includ înșelăciune la adresa statului, utilizarea și falsificarea instrumentelor de plată, activități financiare abuzive și spălare de bani.

Numărul total al celor investigați în acest caz se ridică la aproximativ 900 de persoane care au primit ilegal ajutorul social, implicând o fraudă estimată la 3 milioane de euro.