Un român care a lucrat în Italia într-un restaurant chinezesc suspectat de coronavirus

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 16 februarie, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare a fost internat un bărbat român în vârstă de 40 de ani care a lucrat într-un restaurant chinezesc din Italia și care inițial era suspect de coronavirus. Medicii au exclus această suspiciune, bărbatul suferă doar de o viroză respiratorie, informează Agerpres.

„Se exclude categoric suspiciunea de prezenţă a coronavirusului, nu se încadrează în tabloul clinic. Din spusele bărbatului, a lucrat în Italia la un restaurant chinezesc, patronii au plecat în China. În microbuz spre casă a început să tuşească. Are o viroză respiratorie cu alură gripală, suspect de pneumonie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare.

Bărbatul a ajuns acasă din Italia cu tuse și febră, iar la presiunile membrilor familiei sale, a fost internat la secția de Boli Infecţioase. Ziare.com scrie că bărbatul ar fi din satul Petin și nu a fost lăsat de familie să intre în casă, de teama coronavirusului.

În urma primelor analize efectuate, medicii susțin că bărbatul are viroză respiratorie și i s-a recomandat izolarea la domiciliu.

@rotalianul