Român care muncește în Italia și a fost în țară de sărbători: „Am văzut familia, mia mama și acum mă duc înapoi”

Frontiera de vest a României este martora unui exod impresionant după sărbători, cu românii care se întorc la locurile de muncă din străinătate.

Într-o perioadă de doar 24 de ore, traficul la Vama Nădlac a crescut de patru ori, iar timpii de așteptare au înregistrat creșteri semnificative.

Mașinile abia se mișcă către punctele de control, creând o imagine asemănătoare unui parc auto la Vama Nădlac.

În această atmosferă aglomerată, un bărbat care se întoarce la muncă în Italia a declarat pentru Pro TV: „Am văzut familia, mia mama, și acum mă duc înapoi în Italia, la muncă. Mai tragem către pensie.”

Ca tot românul, a plecat cu portbagajul plin: „Varză murată și cremeș, răcituri, brânză telemea, castraveți murați, prăjitură, de toate românește”, a spus conaționalul nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sunt și acolo magazine românești și ne mai cârpim dorul”, a mai adăugat el.

În doar o zi, peste 81.000 de persoane au părăsit țara, utilizând doar punctul de trecere de la Nădlac pe Autostrada Arad.

Acești cetățeni s-au întors în țări precum Germania, Austria, Italia sau Anglia, încărcându-și portbagajele cu deliciile românești greu de găsit în străinătate.

Un purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Andrei Dincă, explică situația:

„În momentele cu cel mai mare aflux de călători, în punctul de frontieră Nădlac 2 s-a lucrat pe sensul de ieșire din țară pe 10 artere dintre care două pe contrasens, adică cele utilizate pentru intrarea în țară au fost utilizate temporar pentru ieșire.”