Român care muncește în străinătate, păgubit de peste 140.000 de euro. Hoții i-au spart casa din România

Casa unui român care muncește în străinătate, situată în localitatea Şomcuta Mare, județul Maramureș, a fost vizată de hoţi, care au sustras din locuinţă suma impresionantă de 118.250 de euro și 124.300 de lei.

Informaţiile au fost dezvăluite de vasiledale.ro, care a menționat că infracțiunea a avut loc pe timp de noapte, la data de 23 august 2023.

Deși camerele de supraveghere din zonă, deținute de un localnic, au reuşit să surprindă momentul spargerii, identitatea autorilor rămâne, deocamdată, un mister.

Victima este un bărbat de 44 de ani care este administratorul unei firme din Germania și își păstra sumele de bani într-o cutie de plastic în casa sa.

Contextul indică posibilitatea ca hoţii să fi avut informaţii preliminare despre existența banilor în locația respectivă și să fi mers la sigur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș a confirmat incidentul și a transmis următoarele:

„La data de 23 august, polițiștii din Şomcuta Mare au fost anunțați de către bărbatul în cauză despre furtul suferit.

În urma sesizării, o echipă formată din polițiști și un tehnician criminalist s-a deplasat la locul faptei pentru investigaţii.”

Actualmente, autoritățile continuă cercetările în vederea identificării și prinderii făptașilor.

Poliția a deschis dosar penal sub acuzația de furt calificat, ancheta fiind sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Distribuie acest articol