Un român care a muncit în Italia a donat orașului natal o ambulanță

Un bărbat din Sighetu Marmației a donat o ambulanță orașului natal, reușind să cumpere vehiculul cu banii pe care i-a câștigat în străinătate.

Liviu Bledea este plecat de 11 ani la muncă în Italia. El a cumpărat ambulanţa din banii lui și a donat-o Spitalului Municipal din Sighet. Maramureșeanul spune că dorește să fie un exemplu prin acest gest de caritate, pentru ca și alte persoane care au posibilități financiare să-l urmeze.

Bărbatul, care lucrează în construcţii, s-a gândit să achiziționeze ambulanța după ce a aflat că spitalul nu deține un asemenea autovehicul.

A făcut astfel demersuri către autoritățile locale din regiunea Piemonte, Italia, unde a găsit o mare deschidere în vederea procurorii ambulanței și a reușit la un preț acceptabil a cumpărat-o.

Mașina are anul de fabricație 2006 și în afară de sistemul antișoc aceasta este dotată cu două tărgi pentru preluarea bolnavilor, cu scaun cu rotile și tot ce are nevoie un vehicul de acest gen, de gradul unu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a finalizat toate formalitățile, Liviu Bledea a donat ambulanța prin act notarial Spitalului Municipal din Sighet, care deja o poate folosi pentru intervenții.

Bărbatul afirmă că România este țara obstacolelor dar cu toate acestea dorește să se întoarcă acasă pentru a fi util comunității.

De precizat că o ambulanță precum cea cumpărată de Liviu Bledea poate fi achiziționată de pe internet, de pe site-urile auto din Italia, cu peste 10.000 €.

Un român care a muncit în Italia a donat orașului natal o ambulanță. Foto: europafm.ro