Român care se întorcea din Italia, arestat pe un aeroport din România. Reținut pentru 24 de ore

Un bărbat de 42 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, condamnat în Italia pentru jaf, a fost arestat marți, 21 mai 2024, pe aeroportul din Craiova.

El fusese condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare de către autoritățile italiene, care emiseseră un mandat european de arestare în vederea extrădării.

Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a transmis că, în colaborare cu Poliția de Frontieră, au reușit să-l prindă pe bărbat pe Aeroportul Internațional din Craiova.

„În incinta Aeroportului Internaţional din municipiul Craiova a fost prins un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, urmărit la nivel naţional.

Faţă de acesta, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare în vederea extrădării, având de executat o pedeapsă de doi ani şi 11 luni de închisoare pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracţiunii de jaf”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a fost ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

În acest timp, el a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, în așteptarea procedurilor de extrădare.

Autoritățile continuă să colaboreze la nivel internațional pentru a aduce în fața justiției pe cei care comit infracțiuni și încearcă să scape de pedeapsă prin fuga în alte țări.

Această reținere demonstrează eficiența cooperării dintre poliția română și cea italiană în combaterea criminalității transfrontaliere.