Român care se întorcea din Italia, mort într-un accident. Șoferul condamnat la închisoare cu suspendare

S-a încheiat la Judecătoria Sebeș procesul în care șoferul unui microbuz a fost acuzat de moartea unui pasager și rănirea altuia în timpul unei călătorii pe ruta Italia – România. Cauza a fost o defecțiune tehnică cauzată de neglijența șoferului, care a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 2 ani, informează Adevărul.

S-a întâmplat în dimineața zilei de 22 noiembrie 2020. Românul decedat lucra în Italia și se întorcea acasă, la familie.

Microbuzul în care călătorea alături de alți pasageri tracta o platformă pe care se afla un autoturism. La un moment dat, pe raza localității Vințu de Jos, datorită unei defecțiuni tehnice, respectiv desprinderea roții stânga spate a autoturismului, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat cu partea stângă a autoturismului în glisiera metalică mediană, după care s-a răsturnat în partea dreaptă a autostrăzii, în afara părții carosabile.

Un pasager a murit și o femeie a fost transportată de urgență la spital

„În urma accidentului, a rezultat decesul numitului (…) care ocupa locul din dreapta, pe bancheta din mijloc și nu purta centura de siguranță cuplată, fiind proiectat pe geamul ușii glisante, în afara autoturismului, fiind imobilizat sub acesta și vătămarea corporală a numitei (…), pasageră pe scaunul din spate a șoferului”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Sebeș. Pasagera rănită a fost transportată la spitalul din Alba Iulia, unde a fost internată timp de trei zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Concluzia anchetei a fost că accidentul s-a produs pentru că șoferul nu a respectat masa maximă autorizată pe care o putea transporta pe platformă.

Șoferul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 2 ani. De asemenea, o firmă de asigurare a fost obligată la plata sumei totale de 280.000 de euro către șapte părți civile, rude ale bărbatului decedat.

Distribuie acest articol