Român căutat de polițiștii britanici, suspect de complicitate la moartea celor 39 de vietnamezi găsiți fără viață într-un camion

Marius Mihai Drăghici, un român în vârstă de 48 de ani, este căutat de Poliția comitatului britanic Essex (regiunea East of England) în legătură cu moartea a 39 de migranți vietnamezi găsiți morți într-o remorcă frigorifică în orașul Grays, la data de 23 octombrie 2019.

Drăghici este suspectat că face parte din rețeaua de traficanți implicată în decesele celor 39 de migranți vietnamezi, dintre care 10 erau adolescenți. Alte 10 persoane au fost deja condamnate pentru aportul lor în acest caz, printre care alți trei români.

Poliția susține că Drăghici face parte din rețeaua care a coordonat călătoriile în Marea Britanie atât în ​​legătură cu moartea migranților vietnamezi, cât și în mai multe alte cazuri de trafic de persoane, întâmplate înainte de 23 octombrie 2019.

Fiecare dintre victime și familiile lor plătiseră sume importante de bani acestui grup infracțional organizat, care le promitea o viață mai bună și trecerea în siguranță în Regatul Unit. După sosirea pe teritoriul britanic, fiecare migrant trebuia să plătească traficanților suma de 10.500 de lire sterline.

Un purtător de cuvânt al Poliției din Essex a declarat: „Drăghici poartă și identitățile false Marius Mihai Șelaru și Marius Lupu și s-a născut în orașul Onești. Știm că are legături specifice în județul Bacău din România, precum și în Spania. Se știe că lucrează și în domeniul transporturilor de mărfuri”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Marius Mihai Drăghici, căutat de autoritățile britanice pentru a fi judecat în legătură cu moartea a 39 de persoane.

Inspectorul șef Louise Metcalfe, care conduce ancheta, a declarat: „Investigația asupra morților tragice a celor 39 de cetățeni vietnamezi este cea mai complexă întreprinsă vreodată de poliția din Essex.

„Până acum, am adus 10 persoane în fața justiției și am obținut pedepse cu închisoarea totalizând aproape 100 de ani. Dar am promis familiilor celor care și-au pierdut viața în Essex, în octombrie 2019, că nu ne vom opri până când nu se va face dreptate în întregime.

Cei 39 de cetățeni vietnamezi găsiți morți în remorca frigorifică în 2019.

„Drăghici este căutat în legătură cu o infracțiune foarte gravă. Credem cu tărie că este legat de conspirația care a distrus în mod tragic familiile celor 39 de bărbați, femei și copii vietnamezi nevinovați, care au murit pe țărmurile noastre în 2019”.