Român căutat în Italia prins de polițiștii italieni după ce l-au păcălit că i-au găsit cardul bancar

Era căutat de autoritățile italiene pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea, dar forțele de ordine nu cunoșteau domiciliul său actual și nu aveau cum să-l aresteze.

Polițiștii italieni au decis, însă, să-i întindă o capcană infractorului și l-au sunat pentru a-i spune că i-au găsit cardul bancar, stabilind astfel o întâlnire cu el pentru a i-l restitui.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Polizia di Stato, este vorba despre un bărbat român, în vârstă de 37 de ani și cu diferite antecedente penale, care în urmă cu câteva zile a fost condamnat la 2 ani de închisoare de Tribunalul din Torino pentru infracțiuni împotriva persoanelor.

Polițiștii de la Comisariatul Barriera Nizza din Torino au fost cei însărcinați să-l aresteze pe infractor, dar aveau numai numărul său de telefon, nu și adresa unde este domiciliat.

Agenții și-au amintit, însă, că românul de 37 de ani a depus, în urmă cu ceva timp, un denunț pentru pierderea unor documente și a cardului bancar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oamenii legii au decis astfel să-l sune și să-i spună că i-au găsit cardul, invitându-l să treacă pe la secția de poliție pentru a-l ridica.

Cu toate acestea, bărbatul român a spus că nu va reuși să ajungă prea repede la secție, din motive legate de muncă, dar polițistul care vorbea cu el prin telefon s-a oferit atunci să i-l aducă el, personal.

Cei doi și-au dat întâlnire așadar în Piazza Crispi din oraș, iar infractorul, crezând că îi va fi înapoiat cardul pierdut, nu a ezitat să se prezinte.

Odată ajuns acolo, însă, s-a văzut încătușat de agenții de poliție, care aveau un mandat de arestare pe numele său. Bărbatul român a fost condus apoi în penitenciar pentru ispășirea pedepsei.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20