Român arestat în Italia la bordul unui autocar spre România. Exploata minori pentru cerșit, inclusiv copiii săi

Un român de 31 de ani a fost arestat în cursul zilei de astăzi în urma unui control vamal desfășurat de carabinierii din Basovizza, provincia italiană de frontieră Trieste. Acesta era căutat pentru ispășirea unei pedepse de șase luni de închisoare pentru exploatarea de minori la cerșit și se îndrepta spre România la bordul unui autocar.

Potrivit publicației italiene Il Piccolo, în urma controlului asupra documentelor de identitate, oamenii legii au descoperit că au în față un infractor pe numele căruia exista un mandat de arestare pentru ispășirea unei pedepse cu închisoarea de șase luni. Conform sursei citate, bărbatul român a fost condamnat în trecut exploatarea unor minori, printre care și copiii săi, pe care-i obliga la practicarea cerșetoriei.

Minorii, care se aflau la o vârstă fragedă, erau obligați să cerșească în fața supermarketurilor pentru a sensibiliza clienții, bărbatul reușind astfel să obțină beneficii economice de la aceștia. Românul de 31 de ani a fost arestat pe loc și condus în penitenciarul Coroneo.