Român căutat pentru înșelătorie în dauna guvernului SUA, descoperit din întâmplare în Italia

Un cetățean român în vârstă de 48 de ani care era căutat de autoritățile Statelor Unite ale Americii pentru înșelătorie în dauna guvernului a fost arestat sâmbătă, 11 aprilie 2020, la Roma, după ce polițiștii l-au găsit plimbându-se pe stradă, în ciuda restricțiilor împotriva răspândirii noului coronavirus. Infractorul probabil ar fi fost liber și la această oră dacă nu ar fi făcut o mică greșeală în declarația pe propria răspundere pe care o avea asupra sa pentru a putea ieși din casă.

Potrivit Roma Today, totul a început când o patrulă a Poliției de Stat a observat un bărbat care se plimba pe via del Corso din capitala Italiei și care, la vederea forțelor de ordine, a început să mărească pasul și să se îndrepte spre via del Parlamento. Agenții l-au oprit la scurt timp însă și, având în vedere că acesta se comporta în mod suspect și refuza să colaboreze, au trecut la un control detaliat al documentelor sale.

Bărbatul oprit le-a arătat polițiștilor o fotocopie a pașaportului, care era eliberat de autoritățile române, precum și declarația pe propria răspundere necesară pentru a justifica motivul pentru care a ieșit din casă. Între cele două documente era o discordanță însă, din cauză că bărbatul român a scris greșit anul nașterii pe declarație și nu corespundea cu cel de pe fotocopia pașaportului. Din acest motiv, agenții au decis să-l ducă la secție și să facă ulterioare verificări asupra identității sale.

Nu mică a fost uimirea polițiștilor când, după ce au introdus datele personale ale bărbatului român în sistem, au descoperit că acesta era căutat de autoritățile din Illinois, SUA, pentru infracțiunea de înșelăciune în dauna guvernului american. Potrivit datelor transmise de autoritățile americane, românul trebuia să execute o pedeapsă de 3 ani pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.