Român condamnat în Italia la 13 ani de închisoare, căutat de poliție. A provocat moartea unui bărbat căzut de la fereastră

Onoranze Funebri Alina

Costin Avram, cetățean român în vârstă de 46 de ani, este căutat de poliție după ce a fost condamnat de judecătorii Tribunalului din Florența la 13 ani și 8 luni de închisoare. Bărbatul este considerat responsabil de moartea unui georgian de 41 de ani care a căzut de la fereastră pentru a scăpa de furia românului, informează Il Tirreno.

Totul s-a întâmplat în noaptea dintre 19 și 20 noiembrie 2016, în centrul istoric al orașului Florența, pe via della Zecca.

- Continuarea articolului după publicitate -

Costin Avram își aștepta fosta parteneră în apartamentul în care locuiseră împreună câțiva ani. Femeia s-a întors cu un bărbat de naționalitate georgiană căruia intenționa să-i închirieze o cameră. Când Avram și-a văzut fosta iubită întorcându-se cu georgianul, a crezut că cei doi au o aventură și, orbit de gelozie, a început să-l înjure și să-i aducă amenințări grave femeii. Pentru a scăpa de furia românului, femeia și georgianul s-au închis în dormitor. În timp ce cei doi s-au încuiat în cameră, Avram lovea repetat în ușă încercând să intre. Georgianul, speriat, a decis să iasă pe fereastra de la etajul doi pentru a fugi, dar și-a pierdut echilibrul și a căzut pe asfalt. Impactul a fost unul teribil, bărbatul a suferit răni grave la cap și a fost internat la Spitalul Careggi, unde a murit 40 de zile mai târziu.

Inițial, suspectul a fost acuzat doar de amenințări, apoi, după moartea victimei, acuzația s-a agravat, chiar dacă – așa cum a confirmat și femeia în timpul procesului – Avram nu a intrat niciodată în camera unde ea și georgianul se refugiaseră. Procurorul a fost însă de părere că amenințările acuzatului au dus la moartea victimei. Ipoteza a convins judecătorii care joi, 22 aprilie, au pronunțat sentința.

„Nu a existat niciun contact între cei doi bărbați”, au declarat avocații lui Costin Avram care este dat dispărut de poliție. Mai mult, după cum a confirmat singurul martor, femeia, amenințările au fost îndreptate către ea și nu spre bărbatul georgian, care a decis să fugă pe fereastră. Vom face recurs.”

În timpul procesului a mai ieșit la iveală faptul că Avram își amenința continuu fosta concubină prin apeluri telefonice repetate. De asemenea, ar fi intrat în apartamentul femeii și i-ar fi tăiat hainele. Aceste aspecte nu au fost luate în considerare de judecători.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!