Român condamnat în Italia la 13 ani de închisoare, căutat de poliție. A provocat moartea unui bărbat căzut de la fereastră

Costin Avram, cetățean român în vârstă de 46 de ani, este căutat de poliție după ce a fost condamnat de judecătorii Tribunalului din Florența la 13 ani și 8 luni de închisoare. Bărbatul este considerat responsabil de moartea unui georgian de 41 de ani care a căzut de la fereastră pentru a scăpa de furia românului, informează Il Tirreno.

Totul s-a întâmplat în noaptea dintre 19 și 20 noiembrie 2016, în centrul istoric al orașului Florența, pe via della Zecca.

Costin Avram își aștepta fosta parteneră în apartamentul în care locuiseră împreună câțiva ani. Femeia s-a întors cu un bărbat de naționalitate georgiană căruia intenționa să-i închirieze o cameră. Când Avram și-a văzut fosta iubită întorcându-se cu georgianul, a crezut că cei doi au o aventură și, orbit de gelozie, a început să-l înjure și să-i aducă amenințări grave femeii. Pentru a scăpa de furia românului, femeia și georgianul s-au închis în dormitor. În timp ce cei doi s-au încuiat în cameră, Avram lovea repetat în ușă încercând să intre. Georgianul, speriat, a decis să iasă pe fereastra de la etajul doi pentru a fugi, dar și-a pierdut echilibrul și a căzut pe asfalt. Impactul a fost unul teribil, bărbatul a suferit răni grave la cap și a fost internat la Spitalul Careggi, unde a murit 40 de zile mai târziu.

Inițial, suspectul a fost acuzat doar de amenințări, apoi, după moartea victimei, acuzația s-a agravat, chiar dacă – așa cum a confirmat și femeia în timpul procesului – Avram nu a intrat niciodată în camera unde ea și georgianul se refugiaseră. Procurorul a fost însă de părere că amenințările acuzatului au dus la moartea victimei. Ipoteza a convins judecătorii care joi, 22 aprilie, au pronunțat sentința.

„Nu a existat niciun contact între cei doi bărbați”, au declarat avocații lui Costin Avram care este dat dispărut de poliție. Mai mult, după cum a confirmat singurul martor, femeia, amenințările au fost îndreptate către ea și nu spre bărbatul georgian, care a decis să fugă pe fereastră. Vom face recurs.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul procesului a mai ieșit la iveală faptul că Avram își amenința continuu fosta concubină prin apeluri telefonice repetate. De asemenea, ar fi intrat în apartamentul femeii și i-ar fi tăiat hainele. Aceste aspecte nu au fost luate în considerare de judecători.