Român condamnat în Italia la 8 ani de închisoare pentru un accident cu 4 morți. Șoferul a fugit de la locul faptei

Marius Alin Marinică, un electrician român în vârstă de 29 de ani, rezident în Musile di Piave (Veneto), a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare pentru provocarea unui teribil accident rutier în urma căruia, în iulie 2019, au decedat patru tineri italieni de aceeași vârstă, 22 de ani: Riccardo Laugeni, Eleonora Frasso, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo, și a fost rănită Giorgia Diral, al cincilea pasager al mașinii lovite de vehiculul românului, informează Il Gazzettino.

Prin urmare, Curtea de Casație a declarat inadmisibil recursul apărării, confirmând sentința Curții de Apel din Veneția, aceeași fiind pronunțată și în primă instanță. Sentința definitivă pentru Marinică a fost dată la finalul unui proces rapid, cu o reducere automată cu o treime din pedeapsă, începând de la 12 ani de închisoare.

Accidentul rutier fatal în care au decedat cei patru tineri italieni din Musile a avut loc în noaptea de 13 spre 14 iulie 2019, pe via Pesarona din Ca’ Nani, o așezare aparținând de orașul Jesolo (provincia Veneția). Autoturismul VW Golf condus de Marinică circula cu o viteză de 100 km/oră, deși via Pesarona avea în acea zonă indicator de limitare a vitezei la 70 km/oră.

Revenind pe banda sa de mers după ce efectuase o depășire, mașina românului a acroșat partea laterală din stânga Fordului Fiesta care era condus de Riccardo Laugeni cu 77 de km/oră, impact în urma căruia tânărul italian a pierdut controlul volanului și a derapat în canalul de pe marginea șoselei.

Există posibilitatea ca cele patru victime să fi murit înecate, dar nu e cert, deoarece procurorul nu a ordonat autopsia cadavrelor, având în vedere legătura cauzală evidentă dintre accident și tragicul epilog.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După impact, conaționalul nostru nu a oprit mașina, susținând că el a simțit doar o mică lovitură în oglinda retrovizoare exterioară din dreapta. Din acest motiv, la momentul respectiv nu s-a putut stabili dacă Marinică a fost sau nu sub influența băuturilor alcoolice.

Mașina românului a fost localizată abia în dimineața următoare, datorită unei femei care a sunat la poliție pentru a denunța conducerea nesăbuită a unui șofer în trafic. Aceasta a spus că și-a petrecut seara în Jesolo și a observat Golful care a făcut zig-zag-uri pe via Adriatico și apoi a sunat la carabinieri, comunicându-le numărul de înmatriculare al vehiculului.

Distribuie acest articol