Român de 46 de ani jefuit în Italia de doi adolescenți de 17 ani. Voia să cumpere Bitcoin de la minori

Un cetățean român, în vârstă de 46 de ani rezident în Verona, a fost jefuit în Paullo, provincia Milano de doi tineri de 17 ani. Judecătorul pentru cercetări preliminare a decis arestul preventiv pentru cei doi adolescenți care au fost conduși în închisoare în cursul zilei de astăzi.

Din informațiile relatate de Il Giornale dei Navigli reiese că victima a publicat anul trecut un anunț pe internet în care se arăta dispus să achiziționeze Bitcoin. La scurt timp, fost contactat pe WhatsApp de către doi presupuși vânzători și au stabilit astfel o întâlnire în Paullo, pe data de 24 septembrie 2020, pentru a le plăti acestora contravaloarea criptomonedelor în Euro.

Odată ajuns la întâlnire, însă, infractorii s-au asigurat că românul are asupra sa suma de bani stabilită și apoi l-au atacat cu pumnii și picioarele până l-au pus la pământ. Apoi, adolescenții i-au smuls ghiozdanul în care se aflau 2 000 de Euro în bancnote și un laptop.

Imediat după agresiune conaționalul nostru a alertat forțele de ordine, iar carabinierii din Paullo, sub coordonarea Parchetului pentru Minori din Milano, au demarat o anchetă pentru găsirea făptașilor. După o intensă activitate investigativă, care a inclus și analizarea imaginilor camerelor de supraveghere din zonă, dar și datorită informațiilor furnizate de românul jefuit care a colaborat cu militarii pe tot parcursul anchetei, tinerii au fost identificați și denunțați pentru jaf.

În urma analizării dovezilor adunate de carabinieri, judecătorul pentru investigații preliminare a emis, la cererea Parchetului pentru Minori, un ordin de arestare pe numele adolescenților de 17 ani care au fost închiși astăzi în penitenciarul pentru minori Beccaria de la periferia orașului Milano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI