Un român decedat și alți șase români răniți într-un accident grav în Ungaria în care a fost implicat și un autocar românesc.

Tragicul accident a avut loc în această dimineață de miercuri, 15 februarie, 2017, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ trei kilometri de Vama Nădlac II – Csanadpalota, unde 16 autovehicule au fost implicate, printre care și un autocar românesc al firmei Eurolines care făcea ruta Hamburg – București și în care se aflau 25 de cetățeni români.

Potrivit ultimelor informații furnizate de Agerpres, accidentul s-a soldat cu cinci morți și 12 răniți iar într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe se precizează că printre victime se numără și un cetățean român decedat iar alți șase cetățeni români sunt răniți, aceștia din urmă fiind transportați la spitalele din Szeged și Mako, Ungaria.

Sursa foto: știrileprotv.ro

„Conform informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile ungare de la fața locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află și un cetățean român. Șase cetățeni români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako”, precizează MAE citat de Agerpres.

Consulul general al României la Szeged s-a deplasat la fața locului și este în legătură permanentă cu autoritățile ungare și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Arad, care participă la intervenție. În următoarele ore, consulul se va deplasa și la unitățile medicale unde au fost transportați cetățenii români răniți pentru a obține informații suplimentare cu privire la starea acestora.

La locul accidentului s-au deplasat, de la Arad, o ambulanță românească cu un medic și trei ambulanțe cu asistenți medicali, dar și două echipaje cu autospeciale SMURD, una de la Arad și una de la Nădlac, conform celor comunicate de dr. Raveca Nicoară, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Arad.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: știrileprotv.ro

Din primele relatări, accidentul s-a produs din cauza vizibilității foarte scăzute, cauzată de ceața densă, în total fiind implicate în tragedie 16 autovehicule.

Având în vedere situația din apropierea Vămii Nădlac II, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a decis devierea traficului de intrare în țară prin vechiul Punct de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak.

„Urmare anunțului primit din partea autorităților maghiare, care ne-au informat despre producerea accidentului rutier de pe autostradă, din această dimineață, conducerea Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a decis devierea traficului pe sensul de intrare în România prin vechiul P.T.F. Nădlac — Nagylak. Poliția de frontieră ține permanent legătura cu autoritățile maghiare și s-au luat măsuri de fluidizare a traficului prin acest punct de trecere a frontierei”, a comunicat pentru Agerpres agent șef adjunct de poliție Mihaela Leș, purtător de cuvânt al STPF Arad.