Român despre viața în străinătate: „Vii cu gândul să faci bani, dar te alegi cu gheb în spate și hernie de disc”

După șase ani de muncă în Belgia, Denis Balta, un român în vârstă de 35 de ani, ne dezvăluie cu o sinceritate sfâșietoare povestea sa despre viața și sacrificiul în străinătate, un mesaj ce rezonează adânc cu realitățile cu care se confruntă numeroși conaționali plecați peste hotare în căutarea unui viitor mai bun.

„Am venit, ca mulți dintre voi, naiv. Venind aici, lucrând pe șantier pentru un patron, am zis să fac bani, să-mi iau mașină, apartament, și multe altele. Până la final m-am ales cu gheb în spate, hernie de disc, genunchi umflați. Da, da, cu asta m-am ales. Au zburat șase ani și vor mai zbura cinci-șase tot așa”, povestește Denis pe TikTok.

Plecând în Belgia la vârsta de 29 de ani cu speranțe și visuri mari, Denis s-a confruntat cu realități amare: sacrificiul fizic, distanța de familie și prieteni, și prețul pe care l-a plătit cu sănătatea.

În clipul său postat online, el aduce în atenție duritatea și sacrificiul care adesea se află în spatele poveștilor despre muncitorii migranți.

Munca grea pe șantierele belgiene l-a lăsat pe Denis cu probleme serioase de sănătate:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Așa-i sistemul aici, nu ai încotro. Vii aici cu gândul să faci niște bani, să stai un an, doi, trei, patru, cinci, până îți iei un apartament, să nu mai dai la chirie bani în vânt și tot așa.

Te mai priponești pe cinci, șase ani și când te uiți, păru-i sur în barbă, nu te-ai mai ales nici cu apartamente, nici cu bogății, nici cu case. Te-ai ales numai cu gheburi și cu gastrite. E trist, dar e adevărat. Dar cea mai mare problemă este că viața zboară. Anii se duc cu viteza luminii!”, a conchis el.

Denis a transmis astfel un mesaj către noi toți, invitându-ne să ne evaluăm propriile noastre priorități și să ne întrebăm la ce suntem dispuși să renunțăm în schimbul unor visuri financiare. VIDEO mai jos:

@denistatto007 #sky #romania🇷🇴 #bruxelles #moldova🇲🇩 #viral #fypシ #foryoupage #fyp ♬ original sound – angelsofheaven4