Român din diaspora: Ne înghesuim să mergem în țări exotice, dar țara noastră cine o mai promovează?

Un text publicat de un român din Italia invită la reflecție și este dovada că oriunde ar fi în lumea asta mare, românii nu își uită țara de origine, cu toate frumusețile, obiceiurile și valorile ei. „Haideți să ne promovăm țara natală!” este îndemnul lui Vasile Mihali, român emigrat de mai mulți ani în Italia.

Vasile Mihali locuiește împreună cu soția și fetița sa la Castelnuovo Rangone și ne-a mărturisit că a plecat din patrie când „m-am săturat să lupt cu neajunsurile și corupția din România”. Despre fiica sa, românul spunea într-un articol pentru Rotalianul: „E născută în Italia dar mi-ar crăpa obrazul de rușine să nu știe fata mea limba română!”

Recent, într-o postare pe Facebook, alături de o imagine din comuna Moisei, județul Maramureș, Vasile Mihali scrie:

E sezonul vacanțelor și românii se înghesuie să meargă în țări exotice sau în croaziere interesante. Foarte bine! Trebuie să vedem și alte țări, și alte culturi. Dar țara noastră cine o promovează? Cine o vizitează? Cine mai păstrează obiceiurile și tradițiile noastre?

Probabil mulți știți ce este o „vâltoare”, dar peste 20-30 de ani o să mai existe așa ceva în România? Copiii și nepoții noștri o să mai aibă ce vizita?

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românii din diaspora sunt cei mai buni ambasadori ai turismului românesc. Haideți să ne promovăm țara natală! Eu nu o să pot spune niciodată că sunt italian, chiar dacă poate voi rămâne în Italia pentru toată viața.”

Maramureșul este renumit pentru „vâltorile” sale, echipamente ancestrale care antrenează, cu forţa apei, mori de măcinat cereale, pive de spălat covoare, cergi şi joagăre de tăiat lemnele. Vâltorile de la morile de cereale maramureșene reprezintă un adevărat punct de atracție turistică pe perioada verii.

E sezonul vacantelor si romanii se inghesuiesc sa mearga in tari exotice sau in croaziere interesante .Foarte bine…

Gepostet von Vasile Mihali am Donnerstag, 18. Juli 2019