Român din Italia arestat în autocarul cu care se întorcea în România. Avea 4 mandate de arestare pe numele lui

Un român din Italia care călătorea cu autocarul spre România a fost arestat duminică, 10 ianuarie 2021, de polițiștii germani, după ce au descoperit că bărbatul avea patru mandate de arestare pe numele lui. Conaționalul nostru se află acum într-o închisoare din Germania unde va rămâne pentru mai bine de 4 luni.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Federală München, agenții germani au oprit duminică pentru un control de rutină efectuat pe autostrada Inntal, lângă Kiefersfelden, un autocar care venea din Italia și se îndrepta spre România. Polițiștii au verificat pasagerii și au descoperit astfel că unul dintre aceștia avea patru mandate de arestare pe numele lui, toate emise de autoritățile germane.

Agenții au descoperit în baza de date că trei dintre mandate au fost emise de Parchetul din Magdeburg, în timp ce al patrulea mandat venea de la Parchetul din Potsdam. În urma mai multor condamnări pentru diferite furturi, bărbatul român fusese amendat de judecători cu circa 2.300 de euro, dar în loc să-și plătească amenzile, acesta a fugit în Italia.

Bărbatul român a fost închis în penitenciarul din Traunstein. Foto: Bundespolizeiinspektion Rosenheim.
Bei Grenzkontrollen auf der Inntalautobahn hat die Rosenheimer Bundespolizei einen Rumänen gefasst. Der Festgenommene wurde gleich mit vier Haftbefehlen gesucht. Er musste eine 133-tägige Haft antreten.

Când a fost oprit de polițiștii germani, bărbatul nu avea banii necesari pentru a plăti amenzile, motiv pentru care a fost pus sub arest și condus la penitenciarul din Traunstein. Infractorul român urmează să petreacă acolo următoarele 133 de zile, se mai arată în comunicat.

@rotalianul