Român din Italia arestat în Germania, transporta imigranți clandestini între cele două țări cu un Fiat vechi și defect

Polițiștii germani au arestat marți, 22 decembrie 2020, un cetățean român care este rezident în Italia și care transporta imigranți clandestini din această țară spre Germania cu un autoturism Fiat Panda vechi și plin de defecțiuni. Mai mult, șoferul român avea mai mulți pasageri în mașină decât locuri disponibile, circulând așa de la Roma până în Germania.

Potrivit publicației germane Bild, polițiștii germani au oprit autoturismul Fiat, înmatriculat în Italia, pe autostrada A93, în dreptul localității Rosenheim. Șoferul a prezentat actele la control și a fost identificat ca fiind un cetățean român în vârstă de 33 de ani care are rezidența permanentă în Italia.

Alături de șofer, în mașina Fiat Panda, se mai aflau alți 5 pasageri, în ciuda faptului că locurile disponibile pentru pasageri erau doar 4. În plus, polițiștii au constatat că mașina avea o mulțime de defecțiuni, de la lipsa centurilor de siguranță și a unor becuri esențiale, până la lipsa aerului condiționat. Toți cei 5 pasageri din mașină erau, de fapt, în stare de hipotermie după ce au circulat timp de 10 ore în aceste condiții, fără căldură.

Problema cea mai mare a apărut, însă, atunci când polițiștii le-a cerut pasagerilor să prezinte documentele identitate și au notat că erau toți cetățeni irakieni. Potrivit sursei citate, niciunul dintre ei nu avea dreptul de a se afla pe teritoriul german, ci erau imigranți clandestini.

Ulterioare verificări ale polițiștilor germani au scos la iveală faptul că șoferul român transporta imigranții de la Roma la München pentru suma de 1.100 euro fiecare. Poliția federală din Rosenheim l-a pus sub arest pe bărbatul român, care este investigat acum pentru trafic ilegal de imigranți în circumstanțe care pun viața în pericol, în timp ce „clienții” săi au fost cazați într-un centru de primire a refugiaților în așteptarea unei decizii din partea autorităților germane cu privire la șederea lor pe teritoriul acestei țări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol