Român din Italia arestat, și-a înjunghiat în piept soția. Cei doi sunt împreună de 30 de ani și au 8 copii

Un bărbat român din Canicatti, provinica Agrigento, în Sicilia, a fost arestat cu acuzația de tentativă de omor după ce a înjunghiat-o în piept pe soția lui cu care are 8 copii. Femeia se află la spital în stare gravă, scrie grandangoloagrigento.it.

A încercat să-și ucidă din gelozie soția cu care este căsătorit de aproximativ treizeci de ani și cu care are opt ​​copii, provocându-i trei răni prin înjunghiere în zona plămânilor. Polițiștii echipei mobile din Agrigento, conduși de Giovanni Minardi, împreună cu agenții de la secția de poliție Canicatti, sub ordinele lui Cesare Castelli, l-au arestat pe Alexandru Zamfirache cu acuzația de tentativă de omor agravat.

Polițiștii l-au oprit pe Zamfirache în timp ce rătăceau fără rost pe străzile satului, după ce a aruncat cuțitul cu o lamă de 16 cm cu care și-a înjunghiat soția. Femeia se află internată în stare gravă la spitalul Barone Lombardo din Canicattì.

Alexandru Zamfirache a fost însoțit la închisoarea Petrusa din Agrigento.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În această dimineață, la o conferință de presă, polițiștii din Agrigento au lansat un apel în care cer să se pună capăt violențelor împotriva femeilor: „Trebuie să punem punct unor astfel de situații, de aceea invităm pe toate cele care au probleme de acest gen în familie să se adreseze imediat poliției. Există multe măsuri stricte cu care putem împiedica consecințele teribile ale violențelor în familie.”

Sunteți victimă sau martor la scene de violență asupra femeilor?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.