Român din Italia condamnat la un an de închisoare și peste 800.000 de euro amendă. Făcea contrabandă cu țigări

O amendă uriașă, dar și 12 luni de închisoare, este pedeapsa pe care un român din Torino a primit-o după ce s-a lăcomit la bani câștigați ilegal, făcând contrabandă cu țigări aduse din România și Ucraina. Bărbatul risca însă o pedeapsă cel puțin dublă dacă nu cădea la acord cu procurorul pentru a fi condamnat imediat și a evita un proces lung și costisitor.

Dragoș Stelian Georgescu, în vârstă de 42 de ani, a ajuns în atenția Gărzii de Finanțe italiene după ce a fost oprit pentru un control de rutină pe Corso Racconigi din Torino. Agenții Gărzii de Finanțe au descoperit atunci că bărbatul român transporta 250 de cartușe de țigări pe care le livra direct la domiciliul cumpărătorilor.

Anchetatorii au mai descoperit apoi că, deși era șomer, Georgescu deținea 3 furgonete, autovehicule cu ajutorul cărora transporta țigările de contrabandă. Bărbatul român modificase interiorul furgonetelor pentru a crea spații secrete în care ascundea țigările pe care le transporta.

Ulterioare investigații au dus, de asemenea, la descoperirea a două spații în care Georgescu depozita țigările: unul pe via Gian Francesco Re din Torino și altul pe via Cuorgnè din Grugliasco. În cele două depozite, Garda de Finanțe a găsit sute de cartușe de țigări pe care le-a sechestrat apoi.

Țigările găsite în depozitele lui Georgescu. Foto: La Stampa

Țigările erau aduse în Italia, în mod clandestin, din România și Ucraina, iar pe parcursul anchetei autoritățile italiene au sechestrat circa 370 de kilograme de țigări, echivalentul a 1.850 de cartușe în total. Georgescu vindea fiecare cartuș la prețul de 35 euro, cu mult sub prețul pieței din Italia și era supranumit „Regele Țigărilor”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La finalizarea anchetei, Procuratura din Torino l-a trimis în judecată pe bărbatul român și a propus judecătorului o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, plus o amendă în valoare de 1.850.000 de euro. Avocatul său a reușit să obțină, însă, un acord cu Procuratura și, astfel, pedeapsa a scăzut la un an de închisoare și 823.022 de euro amendă, cu condiția să se declare vinovat pentru a evita procesul.