Român din Italia electrocutat într-o cabină de înaltă tensiune. Riscă să-i fie amputată o mână

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, a fost electrocutat grav duminică, 20 februarie, în magazia unui depozit dezafectat al unei foste fabrici de mobilă, situată pe Via Volterrana în localitatea Selvatelle (Pisa).

Conform Il Tirreno, acesta venise la furat de cupru, împreună cu alți doi complici care au fugit, imediat după ce au sunat la 118. Victima a fost transportată cu elicopterul, în cod roșu, la spitalul din Cisanello, unde riscă să i se amputeze o mână.

Românul, plecat de la domiciliul său din Viareggio, a fost electrocutat în jurul orei 10:00. Potrivit unei reconstituiri a carabinierilor, acesta ar fi intrat ilegal în clădire, împreună cu alți doi complici, iar dovezile spun că el a pătruns intenționat în cabina electrică ce deservește clădirea și rețeaua de distribuție a energiei electrice din zonă.

Speriați de ceea ce tocmai i se întâmplase prietenului chiar în fața lor, și neputând să-l ajute sau să-l urce în mașină pentru a-l duce la spital, cei doi complici au apelat 118, furnizând o scurtă indicație despre locul respectiv și condițiile persoanei care suferise accidentul.

Inițial, cererea de ajutor și sosirea elicopterului i-a făcut pe salvatori să bănuiască un accident de muncă. Abia când carabinierii din Chianni, pompierii, sanitarii centrului medical Peccioli și ambulanța Misericordia di Terricciola au ajuns la punctul indicat de vocea anonimă operatorului 118, atunci au înțeles originea prezenței victimei în acel loc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Întins la pământ, tânărul nu mai dădea semne de viață. Firesc, își pierduse cunoștința din cauza șocului electric care îi cauzase o leziune foarte gravă la mâna dreaptă. Intervenția de cod roșu este cel mai înalt nivel la care organele vitale ale omului sunt considerate a fi în pericol. Și pentru câteva minute, viața tânărului electrocutat a atârnat de un fir de ață, din cauza efectelor tensiunii care l-a străbătut.

Curentul electric i-a ars grav mâna dreaptă care, se pare, riscă amputarea. Din fericire, acesta i-a trecut doar prin mână, fără să provoace leziuni inimii.

Lucrătorii medicali i-au acordat primul ajutor la fața locului și l-au readus într-o stare de semiconștiență. Apoi, românul a fost așezat pe targă și dus pe terenul viran de lângă fosta fabrică, acolo unde aterizase, între timp, elicopterul de salvare Pegaso 3. La spitalul din Cisanello, victima a sosit înainte de prânz. Deși internat în spital, românul va fi acuzat pentru tentativă de furt calificat în asociere.

Dis de dimineață, cei trei prieteni au ajuns pe Via Volterrana cu un vehicul, pe care l-au lăsat la ceva distanță de locul faptei. Au rupt o porțiune din gardul care delimitează proprietatea șopronului și apoi, între iarba înaltă și zona care găzduia odinioară o parcare, s-au dus direct la țintă, la cabina electrică. Cei trei trebuie să fi crezut că o fabrică închisă de câțiva ani nu ar putea avea încă o linie electrică activă.

O greșeală majoră care a oprit furtul și a trimis pe unul din hoți la spital. După ce a spart ușa cabinei, bărbatul a încercat să taie cablurile electrice, pentru a fura cuprul din ele dar a fost electrocutat. Un șoc inopinat care i-a pus complicii pe fugă și l-a trimis la spitalul din Cisanello, unde poate rămâne infirm.