Român din Italia, factură de 40.000 de euro la lumină. Datele personale i-au fost folosite în mod ilegal

Un cetățean român în vârstă de 25 de ani, rezident la Taranto, în Puglia, a primit o factură de 40.000 de euro la lumină pentru plata neefectuată pe ultimii cinci ani, iar în urma anchetei s-a constatat că datele sale personale au fost folosite de proprietarul unui bar care a încheiat contractul la curent electric pe numele bărbatului român, relatează La Gazzetta del Mezzogiorno.

O surpriză extrem de neplăcută pentru tânărul român, care este șomer și în căutarea unui loc de muncă. El s-a trezit cu o factură uriașă la lumină, care depășește cu mult veniturile și posibilitățile sale de plată.

Bărbatul a depus o contestație și s-a adresat unui avocat. S-au făcut verificări în care au fost implicați inclusiv inspectorii de la Garda Financiară, ipoteza fiind că cetățeanul român a suferit o înșelătorie.

S-a constatat că, în urmă cu câțiva ani, în timp ce își căuta ceva de muncă a lăsat datele sale personale într-un CV, inclusiv codul fiscal care în Italia funcționează practic precum codul numeric personal, la un bar unde proprietarul i-ar fi promis să-l ajute să-și găsească de lucru.

În schimb, în loc să-i ofere un loc de muncă, proprietarul barului, în vârstă de 42 de ani,  care are un local în centrul orașului Taranto și unul în Leporano, a întocmit pe numele românului un contract la energie electrică la care are restanțe de 40.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Italianul a fost denunțat și judecat. El a fost condamnat în primă instanță la 8 luni închisoare și la plata unei despăgubiri către român care va fi cuantificată într-un proces civil.

Distribuie acest articol