Român din Italia mort în casă după o noapte de băut cu prietenii

Un cetățean român în vârstă de 40 de ani a decedat miercuri după-amiază, 2 noiembrie, în apartamentul său din Verona. Cu o zi înainte, bărbatul petrecuse cu prietenii și beat fiind a ajuns de două ori la Urgențe după ce a căzut din picioare, informează Verona Sera.

Tată a doi copii, românul era căsătorit, dar zilele trecute era singur acasă. Marți după-amiază s-a întâlnit cu doi compatrioți și un italian în parcul din zona Borgo Roma și a început să bea împreună cu aceștia, deși în trecut a avut probleme grave de alcoolism.

Din parc, cei patru prieteni au mers la domiciliul victimei unde au continuat „petrecerea”. La un moment dat, proprietarul ar fi căzut din picioare și s-ar fi simțit rău. A mers la secția Urgențe, cu câteva răni la față, dar nu a așteptat indicațiile medicilor.

Amintirile prietenilor sunt confuze din cauza consumului de alcool, dar aceștia povestesc că petrecerea a fost reluată după întoarcerea acasă de la Urgențe, numai că bărbatul de 40 de ani a căzut din nou. S-a prezentat pentru a doua oară la spital și din nou nu a plecat fără să fie vizitat de medici.

Cei patru amici au continuat cu seara lor de pomină, apoi unul a decis să se întoarcă la domiciliu, în timp ce ceilalți doi au hotărât să doarmă în apartamentul respectiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A doua zi dimineață cei doi oaspeți l-au observat pe proprietar întins pe canapea și, crezând că doarme, au preferat să nu-l trezească și să continue cu  băutul. Alarma avea să se declanșeze abia la întoarcerea celui de-al treilea bărbat, care plecase acasă să doarmă. El și-a dat seama de moartea probabilă și a alertat poliția.

Pe lângă agenții Poliției de stat, la fața locului s-a prezentat un echipaj de la 118, dar operatorii sanitari nu au putut decât să constate decesul bărbatului român.

Cei trei prieteni au fost audiați la secția de poliție, iar magistratul de gardă a solicitat ca trupul să fie supus examinării externe, la Institutul de medicină legală.

Niciunul dintre cei trei nu este cercetat, cauzele decesului ar fi de fapt naturale, omul murind poate din cauza rănilor suferite în urma celor două căderi.