Român din Italia găsit mort după o baie nocturnă în apa mării

Un bărbat român a fost găsit fără viață în apa mării din orașul italian Ravenna, în Emilia-Romagna, după ce s-a aventurat într-o baie nocturnă în cursul nopții de duminică spre luni, 9 august 2021.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, totul a început când niște trecători au alertat forțele de ordine în acea noapte cu privire la unele haine și obiecte personale găsite lângă un prosop pe plaja liberă de pe viale Leonardo (Lido Adriano din Ravenna), dar de proprietarul lor nu era nici urmă.

În urma verificării obiectelor prezente lângă prosopul de plajă, agenții de poliție au constatat că este vorba de un bărbat român în vârstă de 56 de ani pe nume Ion Dănuț.

În zorii zilei de luni, Garda de Coastă a dat startul căutărilor în apa mării, folosind atât bărci, cât și un elicopter adus de la Pescara.

În ajutorul lor au intervenit apoi și pompierii din Ravenna cu o echipă de scafandri care au efectuat căutări în porțiunea de apă din fața plajei pe care au fost găsite obiectele personale ale românului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În după-amiaza zilei de luni, echipele de căutare au găsit în apa mării, în zona Molo Dalmazia, un corp neînsuflețit, complet dezbrăcat, care prezenta compatibilități cu cel al lui Ion Dănuț.

Trupul fără viață a fost readus apoi la mal și a fost pus la dispoziția autorității judiciare pentru ulterioare investigații, mai precizează sursa citată.

Procurorul Stefano Stargiotti a fost cel care a preluat ancheta și foarte probabil acesta va solicita să fie efectuată autopsia asupra corpului bărbatului român pentru a afla cu exactitate cauza morții, dar și pentru a-i confirma identitatea.

Momentan, anchetatorii iau în calcul toate posibilitățile, inclusiv cea în care Ion să fi suferit un infarct în timp ce se scălda în apa mării.

Despre conaționalul nostru se știe deocamdată că a ajuns la Ravenna de puțin timp și, probabil, lucra ca sezonier.

@rotalianul