Român din Italia infectat cu COVID părăsește carantina și pleacă spre România. Oprit de carabinieri la graniță

Un bărbat român din Italia care a fost depistat cu COVID-19 și era obligat să stea în carantină 14 zile, a fost surprins  de carabinieri în timp ce încerca să iasă din țară pentru a ajunge în România unde voia să petreacă sărbătorile de iarnă alături de cei dragi. Cetățeanul român avea numai 5 zile de când intrase în carantină, informează publicația italiană Il Friuli.

Conaționalul nostru a fost oprit de carabinieri pentru un control de rutină în timp ce se îndrepta spre Slovenia, prin fostul punct de trecere a frontierei Fernetti. În urma verificărilor de rigoare, militarii au constatat că bărbatul român era domiciliat în Bolzano și era obligat să stea în carantină, având numai 5 zile de când a fost depistat ca fiind pozitiv la COVID-19.

Carabinierii l-au denunțat pentru încălcarea măsurii de carantină și l-au obligat să se întoarcă la domiciliu pentru a termina perioada obligatorie de izolare. Acesta riscă acum o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătății din Italia, „încălcarea intenționată a interdicției absolute din partea persoanelor supuse carantinei de a părăsi domiciliul pentru că au fost diagnosticate pozitiv pentru virus se pedepsește cu pedeapsa menționată la articolul 452, primul paragraf, nr. 2, din Codul Penal (închisoare de la 1 la 5 ani).”

Te-ar mai putea interesa:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI