Român din Italia înjunghiat fără motiv de un bărbat într-un parc

Un cetățean român în vârstă de 68 de ani a ajuns în stare gravă la spital în seara zilei de 21 iunie 2022 după ce a fost înjunghiat de un bărbat într-un parc din capitala Italiei.

Potrivit cotidianului digital Roma Today, episodul s-a petrecut într-un parc din zona Esquilino, situat între via Statilia și via Grattoni, unde conaționalul nostru și soția lui stăteau liniștiți pe o bancă.

Un necunoscut s-a apropiat de cei doi soți însă și a început să-i jignească, apoi l-a atacat fără motiv pe bărbatul român de 68 de ani. Ulterior, atacatorul a spart de ciment o sticlă pe care o avea în mână și l-a înjunghiat pe compatriotul nostru de două ori, în zona dintre gât și umărul stâng, folosind ciobul rămas din gâtul sticlei.

Agresorul românului a fugit apoi de la fața locului, iar cei doi soți au sunat la 112 pentru a cere ajutor, iar în parcul respectiv au intervenit atât carabinierii, cât și o ambulanță, care a transportat victima în cod roșu de urgență la spitalul Policlinico Umberto I din Roma.

Din fericire, bărbatul român nu se află în pericol de moarte, iar medicii i-au prescris concediu medical de 15 zile pentru a se vindeca în urma rănilor suferite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, carabinierii au preluat informații despre atacator și au pornit pe urmele lui, reușind să-l găsească ulterior pe via di Santa Croce in Gerusalemme, într-un adăpost improvizat.

Infractorul a fost identificat de forțele de ordine ca fiind un cetățean nigerian în vârstă de 29 de ani și a fost închis în penitenciarul Regina Coeli din capitala Peninsulei.

@rotalianul