Un român din Italia își bătea de 15 ani soția și copilul. Polițiștii l-au îndepărtat din locuința familială

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul în Viterbo (Lazio), a fost protagonistul unui ordin de executare a măsurii asiguratorii de îndepărtare din locuința familială, pus în aplicare de carabinierii din localitate la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit polițiștilor italieni, relatează Tusciaweb.eu, românul este responsabil de infracțiuni precum rele tratamente împotriva membrilor familiei și colocatarilor și vătămări corporale în formă agravată.

„Cetățeanul străin, cu un comportament extrem de agresiv, care a început din anul 2007 și a continuat până în luna curentă februarie, și-a maltratat și bătut în mod repetat soția și copilul minor, supunându-i unor violențe fizice și psihice constante prin hărțuirea și amenințarea lor sistematică”, se arată într-un comunicat al secției de poliție din Viterbo.

„În ultimul episod, suspectul, cuprins de o stare de exaltare din cauza consumului excesiv de substanţe alcoolice, s-a înfuriat împotriva fiului său, lovindu-l de mai multe ori peste ceafă şi braţ, ameninţăndu-l totodată cu moartea. Minorul, în urma bătăilor primite, a suferit vânătăi și escoriații pe diverse părți ale corpului, făcând necesară internarea sa la spitalul Belcolle”, mai este menționat comunicatul poliției.

„Tot în ceea ce privește combaterea violenței dintre bărbați și femei, personalul diviziei anti-infracționale a poliției din Viterbo a instalat o brățară electronică anti-urmărire împotriva unui subiect confruntat cu un ordin emis de autoritatea judiciară care, în agravarea măsurii asiguratorii a interdicției de apropiere față de persoana vătămată prin infracțiunea de urmărire, a prevăzut aplicarea controlului de la distanță”, se arată în aceeași notă.

În acest caz, bărbatul este acuzat că a amenințat și a efectuat hărțuiri repetate în detrimentul unei alte persoane, cu domiciliul în Roma. Prin această măsură, autoritatea judiciară a dispus împotriva autorului infracțiunilor interdicția de a se apropia de locurile frecventate de obicei de persoanele vătămate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Brățara electronică anti-urmărire este aplicată infractorului, în timp ce un alt dispozitiv, similar cu un smartphone, este livrat părții vătămate, asigurând activarea unei alarme ori de câte ori autorul infracțiunii, purtând brățara, s-ar apropia la o anumită distanță față de suportul dispozitivului conectat. Acest instrument, utilizat pentru prima dată de poliția din Viterbo, reprezintă un nou pas înainte în prevenirea violenței dintre bărbați și femei”, conchide nota poliției.

Un suspect este acea persoană împotriva căreia se efectuează cercetări preliminare în cadrul unor proceduri penale. În codul penal italian există prezumția de nevinovăție până la al treilea grad de judecată. Prezumția de nevinovăție se bazează pe articolul 27 din Constituția italiană, potrivit căruia o persoană „nu poate fi considerată vinovată până la condamnarea definitivă”.

Distribuie acest articol