Român din Italia moare pe plajă sub privirea soției și a copilului. Ioan avea doar 37 de ani

Ioan Sofia avea 37 de ani, locuia cu familia sa în provincia italiană Siena și era tatăl a doi copii. În după-amiaza zilei de sâmbătă, 27 iulie 2019, în timp ce se afla pe plaja liberă „Oasi Zero” din localitatea Marina di Vecchiano (provincia Pisa), conaționalul nostru a suferit un atac de cord și a decedat sub privirile îndurerate ale soției și unuia dintre copii.

Ioan cu soția sa și copii pe plajă cu o săptămână înainte de tragedie. Sursa foto: Facebook – profil public

Tristul anunț este dat chiar de primarul localității Marina di Vecchiano, Massimiliano Angori, pe pagina sa Facebook, unde scria: „În cursul zile de astăzi, sâmbătă 27 iulie, un incident cu un epilog tragic a avut loc pe plaja liberă din Marina di Vecchiano: și-a pierdut viața, din cauza unui infarct, un cetățean român în vârstă de 37 de ani, Ioan Sofia, însurat și cu copii, care locuia în provincia Siena.”

Cea care a dat alarma a fost chiar soția conaționalului nostru. Maria și-a văzut soțul, care se afla în apă, că se simte rău și nu mai răspunde, așadar a început să strige după ajutor. Ioan a fost scos din apă imediat de salvamari și cu ajutorul unei studente la medicină, care întâmplător se afla și ea pe plajă, i-au acordat primul ajutor. În scurt timp au intervenit și voluntarii de la 118 și la fața locului a fost trimis chiar și un elicopter cu un medic la bord.

„Tânărul român a fost supus unui masaj cardiac timp de 45 de minute și s-a încercat resuscitarea cu ajutorul defibrilatorului și a altor dispozitive și medicamente”, mai relatează primarul.

Din păcate, conaționalul nostru nu a mai putut fi salvat, lăsând în urma sa o soție și doi copii îndurerați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului a intervenit și Poliția Municipală, precum și Carabinierii din Migliarino pentru investigațiile de rigoare.

„În acest moment dramatic vreau să transmit sincere condoleanțe către familia lui Ioan Sofia din partea Primăriei, a Consiliului Local și a întregii comunități din Vecchiano”, a mai scris primarul localității.

Multe condoleanțe și regrete transmise familiei și din partea rudelor și prietenilor pe pagina Facebook a soției lui Ioan.

„Sincere condoleanțe la toată familia… Drum lin, Ioane și ai grijă de familia ta, de acolo de sus… Dumnezeu să te ierte”, scrie familia Ticu.

„Dumnezeu să-l ierte pe cumătrul meu, Ionuț! Iar ție, cumătra îți doresc multă putere să poți merge mai departe. Cuvintele sunt de prisos. Condoleanțe familiei îndurerate! Suntem alături de voi!”, transmite și Doina.

@rotalianul