Român din Italia mort de COVID. Soția îndurerată: „În numai 10 zile acest virus l-a luat de lângă noi”

Un bărbat român în vârstă de 49 de ani a murit vineri, 27 noiembrie, la Spitalul Civil din Baggiovara, din provincia Modena (Emilia-Romagna), după ce a fost infectat cu virusul Sars-cov-2. Soția bărbatului a declarat conform publicației Il Resto del Carlino: „Era bine, nu suferea de nicio altă patologie, în numai zece zile acest virus l-a luat de lângă noi.”

Durere mare în familia lui Gheorghe Ivan, rezident la Fossoli di Carpi, care astăzi, luni, 30 noiembrie, va fi înmormântat în cimitirul din localitate. Gheorghe este una dintre cele mai tinere victime din întreaga regiune care a murit după ce s-a infectat cu noul tip de coronavirus.

„Ultima dată l-am văzut când s-a urcat în ambulanță”, a povestit îndurerată Ecaterina Carmen Ivan, soția bărbatului român.

Familia locuiește în Italia de 20 de ani și din 2005 Gheorghe a fost angajat la Garc Spa, unde a lucrat ca șef de șantier. De Covid s-a îmbolnăvit în afara locului de muncă, în familie: „Fiul nostru cel mare locuiește cu noi; la serviciu i-au făcut testul și a fost pozitiv. Așa că toată lumea, chiar înainte de testare, ne-am pus în auto-izolare. Gheorghe nu s-a mai dus la lucru, ca măsură de precauție. La test a fost și el pozitiv. Primele simptome au fost febră și tuse, dar fără dificultăți de respirație, pe 18 noiembrie am sunat la ambulanță: era conștient, a urcat în ea pe picioarele lui. A fost ultima dată când l-am văzut”, a povestit Carmen.

Gheorghe Ivan a fost internat la spitalul din Baggiovara, la secția Urgențe și apoi la Terapie Intensivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu suferea de nicio altă patologie, dar în zece zile virusul l-a luat de lângă noi”

„Acest virus nu ține cont de vârstă și de condițiile de sănătate, nu afectează doar bătrânii sau persoanele cu o anumită patologie, ci și oamenii mai tineri și cu o sănătate bună, așa cum era soțul meu.” Vocea femeii s-a înecat în lacrimi în timp ce a povestit teribila tragedie care a i-a lovit familia, scrie sursa citată. „Gheorghe era bine, nu suferea de nicio patologie și în zece zile acest virus l-a luat de lângă noi. Eu și copiii mei (Mihai și Ion, în vârstă de 27 și 25 de ani) încă nu realizăm că el nu va mai fi aici, cu noi”.

„Ne-am auzit la telefon a doua zi după spitalizare – a continuat Carmen – i-am spus să fie liniștit că totul va fi bine. A fost ultimul nostru contact. Inițial a părut că reacționează bine la tratament, dar apoi totul a luat o altă întorsătură, medicii ne-au sunat și ne-au ținut la curent cu starea lui, care se înrăutățea în fiecare zi tot mai tare. Apoi, a sosit acel apel telefonic teribil, vineri, pentru a ne spune că a murit.”

Carmen împreună cu unul dintre fii, pozitivi la coronavirus dar asimptomatici, nu vor putea participa la înmormântare

„Celălalt fiu al nostru, care locuiește departe de noi, s-a ocupat de toate actele necesare și mâine îl va însoți pe tatăl său în ultima călătorie, la înmormântarea de la cimitirul din Fossoli. Reprezentanții Garc Spa (unde lucra Gheorghe Ivan – n.r.), precum și toți colegii săi au fost lângă noi imediat, ne susțin. Pentru soțul meu Garc era o ‘familie’, era foarte apropiat de Giorgio Grillenzoni (unul dintre parteneri, primul pacient infectat din provincia Modena, care a murit de Covid în luna martie – n.r.), era ca un tată pentru el.”

Gheorghe și Carmen Ivan. Foto: Il Resto del Carlino

În compania în care lucra Gheorghe protocoalele anti-Covid sunt active de la reluarea activității. Datorită măsurilor luate și respectate, până în prezent nu au mai existat cazuri noi de infecție cu coronavirus contractate la locul de muncă. Gheorghe Ivan, ca și alți lucrători, s-a infectat în familie, iar virusul s-a dovedit pentru bărbatul român unul deosebit de periculos, capabil să-i ia viața.