Român din Italia mort după ce a făcut infarct la locul de muncă: „Era unul dintre cei mai buni muncitori pe care i-am avut”

Moartea lui Alexandru Nacu, la numai 45 de ani, i-a luat prin surprindere pe colegi, prieteni și nu în ultimul rând pe rudele sale. Bărbatul român a murit la spital, miercuri, 8 iulie, după ce a făcut un infarct la locul de muncă, o vopsitorie industrială din Camposampiero (Veneto).

Conform celor relatate de Il Gazzettino, Alexandru s-a prezentat la serviciu ieri dimineață, iar în jurul orei 9:15, pe când se afla la volanul unui motostivuitor a început să se simtă rău. A suferit un atac de cord și a decedat la scurt timp, la spital.

Directorul unității, Marco Zaramella, a povestit momentele dramatice care au avut loc: „Am văzut cum s-a întâmplat totul, încă din primele clipe. Alexandru lucra pe motostivuitor, așa cum făcea mereu când, deodată, s-a oprit și nu se mai mișca. L-am strigat, dar nu ne-a răspuns și imediat ne-am dat seama că se simte rău și ceva grav s-a întâmplat cu el.”

Salvarea de la 118 a ajuns la scurt timp pe via Volta, la sediul „Zaramella Verniciatura”, în urma solicitării făcute de colegii conaționalului nostru. L-au transportat la spital, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața dar, după nenumărate încercări de resuscitare, au trebuit să confirme decesul bărbatului român.

O moarte bruscă și imprevizibilă, nimeni nu a observat nimic ciudat în comportamentul lui Alexandru:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Suntem fără cuvinte – a mai spus Zaramella – Alexandru era angajatul nostru de 10 ani, mereu atent și responsabil la locul de muncă, poate chiar unul dintre cei mai buni lucrători pe care i-am avut. Ieri a venit la muncă și s-a apucat de lucru așa cum făcea întotdeauna, am vorbit cu colegii, nimeni nu știe ca Alexandru să fi suferit de o boală anume. Suntem alături de soția și copiii lui în aceste momente dramatice.”

În ziua înmormântării întreaga unitate va rămâne închisă în semn de doliu pentru lucrătorul român și ca toți angajații să poată participa la funeralii. „Colegii lui sunt zguduiți de durere”, a spus Zaramella. „Alexandru era prietenul tuturor și un om cu suflet de aur.”

Despre drama cetățenului român a fost informată și primărița localității Camposampiero, Katia Maccarone, care a declarat: „Sunt tragedii care ne lasă cu un gust amar. Un bărbat tânăr, cu familie, care moare inexplicabil. Transmit condoleanțele mele familiei, în numele întregii administrații orășenești.”

În San Giorgio delle Pertiche, acolo unde Alexandru Nacu locuia împreună cu familia sa, știrea s-a răspândit repede și numeroși membri ai comunității românești din zonă au transmis condoleanțele lor familiei îndoliate.