Român din Italia mort în urma infectării cu COVID. „Era respectat pentru disponibilitatea, amabilitatea și bunătatea sa”

„A murit soțul, sufletul meu bun!”

Acestea sunt cuvintele folosite de Margareta pentru a-și anunța verișoara de decesul lui Mihai, soțul ei. Iar confirmarea că era un suflet bun vine și de la presa locală, La Nuova Ferrara scriind despre el că „era cunoscut și respectat pentru disponibilitatea, amabilitatea și bunătatea sa”, în Poggio Renatico, provincia Ferrara.

Darius Mihai, 45 de ani, mort în urma infecției cu COVID-19. Foto: Facebook

Darius Mihai avea 45 de ani, era originar din Arad, dar rezident în localitatea italiană menționată mai sus de circa 10 ani. Ajunsese acolo împreună cu Margareta, înainte de a deveni soț și soție, iar apoi au decis să facă și pasul cel mare și s-au căsătorit.

Între timp, Dario, cum îi spuneau prietenii și localnicii, și-a deschis o frizerie în localitate și a lucrat acolo până în urmă cu câteva săptămâni, când a început să aibă probleme cu respirația. Depistat pozitiv la COVID-19 și cu simptome grave, conaționalul nostru a fost internat apoi în spitalul Sant’Anna din Cona, la data de 26 ianuarie.

La numai câteva zile după internare, starea sa de sănătate a devenit critică, iar Darius a fost transferat astfel la secția de Terapie Intensivă. Medicii nu au reușit să-l salveze însă, iar la data de 16 februarie 2021 bărbatul român a murit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor relatate de sursa citată, Darius suferea și de alte boli, fiind supus chiar și unui transplant în trecut. Cu toate acestea, trăia o viață normală și lucra fără-ncetare în frizeria sa din Poggio Renatico.

În urma nenumăratelor mesaje primite de la oamenii din comunitatea locală, soția sa a ținut să le mulțumească acestora pentru solidaritatea demonstrată față de ea și familia ei.

„Bună ziua! Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru cuvintele frumoase despre soțul meu… ați fost foarte mulți. Vă mulțumesc din nou pentru că ne-ați fost alături în acest moment greu”, a scris Margareta pe Facebook.

„Un om deosebit s-a dus la îngeri. O să rămână mereu in inima noastră”, a scris o cunoștință în comentarii.

- Continuarea după publicitate - zandra.ro%20

„Zâmbetul și omenia lui vor rămâne imprimate în amintirea noastră. Drum lin Darius. Drum lin, om deosebit”, a scris o altă prietenă.

Darius Mihai lasă în urma sa soția îndurerată, dar și fiii, mama, tatăl și alte rude.

„Mama sa, Lucreția Cazan, care locuiește tot în Poggio Renatico, a făcut totul pentru el, toată viața ei. Era singurul ei fiu”, ne-a transmis Diana, mătușa lui.

Sâmbătă, 27 februarie 2021, la ora 10:00, va avea loc, la biserica din fracțiunea Gallo a localității Poggio Renatico, slujba religioasă pentru înmormântarea sa. Trupul neînsuflețit va fi depus în cimitirul local, mai precizează presa locală.