Un român din Italia a murit de infarct la spital în timp ce aștepta rezultatul testului COVID-19

Un cetățean român a murit duminică, 1 noiembrie 2020, la spitalul „SS Annunziata” din Sulmona, provincia L’Aquila (Abruzzo), în timp ce aștepta rezultatul testului pentru COVID-19. Conaționalul nostru se pare că a suferit un atac de cord, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Potrivit ziarului italian Il Centro, bărbatul român ajunsese la spital cu ambulanța după ce a început să aibă probleme de respirație și febră, iar personalul medical a decis să-l supună testelor pentru COVID-19. Inițial, bărbatul a fost supus unui prim test al cărui rezultat a ieșit negativ, dar având în vedere simptomele sale compatibile cu infecția cu noul coronavirus, medicii au decis să-l supună unui al doilea test pentru a fi siguri.

Pacientul aștepta rezultatul într-o ambulanță când, în jurul orei 9:00, a suferit un infarct. Personalul medical a reușit, însă, să-l stabilizeze și l-a transferat imediat în secția de reanimare, dar la scurt timp după aceea a murit.

Autoritățile nu au făcut publice alte detalii despre bărbatul decedat cu excepția faptului că acesta era cetățean român și avea 46 de ani.