Român din Italia, păcălit pe internet. A plătit 2.800 de euro pentru un excavator care nu i-a mai fost livrat

Un muncitor român, rezident în provincia Fermo, a plătit 2.800 de euro pentru un excavator care nu a fost niciodată livrat, ceea ce a dus la denunțarea a doi bărbați pentru fraudă, relatează Picchio news.

Incidentul a avut loc în a doua jumătate a lunii ianuarie, când românul în vârstă de 44 de ani, a reclamat la stația de carabinieri din Mogliano că a fost victima unei înșelătorii în timpul achiziționării unui excavator.

Conaționalul nostru a povestit că negocierea cu vânzătorul a avut loc prin intermediul rețelelor de socializare, unde a fost păcălit să transfere suma de 2.800 de euro pentru a cumpăra utilajul necesar muncii sale.

După efectuarea transferului bancar și primirea unei facturi false emise pe numele unei companii din domeniu, care ulterior s-a dovedit a fi complet neimplicată, muncitorul român nu a mai putut intra în posesia excavatorului și nici nu a reușit să reia legătura cu vânzătorul.

Depunerea imediată a plângerii a permis autorităților să înceapă ancheta, care a dus la identificarea a doi suspecți, unul în vârstă de 64 de ani și celălalt de 51 de ani, ambii având antecedente penale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rezultatele investigației au fost comunicate Parchetului Republicii de la Macerata, iar cei doi bărbați au fost denunțați sub acuzația de înșelăciune, fraudă informatică și uzurpare de identitate, acționând în complicitate.

Bărbatul român urmează să-și recupereze banii plătiți pe un excavator inexistent.

Distribuie acest articol