Un român din Italia a plecat să-și viziteze un prieten din Germania cu o mașină furată și fără permis de conducere

În timpul unui control la frontieră, efectuat în dimineața zilei de marți, 8 martie, în jurul orei 9:30, în orașul german Füssen (Bavaria), polițiștii federali au depistat o mașină furată din Italia, condusă de un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani.

Inițial, s-a constatat că mașina avea numere de înmatriculare italiene și era pusă sub sechestru de către autoritățile din Italia, informează publicația New-facts. În cadrul cercetărilor ulterioare, efectuate cu ajutorul polițiștilor de frontieră din Pfronten (Bavaria) care au fost solicitați în acest caz, a ieșit la iveală că românul a furat mașina de la o benzinărie din Italia.

Cu câteva zile în urmă, proprietarul adevărat al mașinii a declarat că aceasta i-a fost furată, după ce a lăsat-o pentru puțin timp în parcarea unei benzinării, cu cheia uitată în contact. La frontieră, presupusul hoț a precizat că voia să intre în Germania, deoarece dorea să viziteze un prieten stabilit acolo. Însă nu a spus nimic despre mașină.

De asemenea, românul a menționat că și-a pierdut cartea de identitate și în locul acesteia, la control, a prezentat un proces verbal de pierdere a actelor. Culmea, după cum s-a dovedit ulterior, nici acest document nu îi aparținea.

Polițiștii federali l-au identificat pe bărbat abia după ce i-au luat amprentele. La verificarea datelor, s-a aflat că individul nici măcar nu avea permis de conducere. Poliția a confiscat mașina, iar românul a fost reținut până ce cazul va fi rezolvat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI