Român din Italia testat pozitiv cu COVID-19, denunțat că nu a respectat carantina și a călătorit cu un autobuz plin cu pasageri

Un bărbat român a fost denunțat la Gavorrano, în provincia Grosseto, din Toscana, pentru încălcarea legilor în materie de sănătate publică deoarece nu a respectat măsura carantinei și a călătorit cu un autobuz plin cu oameni, deși știa că este pozitiv la Covid-19.

Mai mulți cetățeni, care cunoșteau situația conaționalului nostru, au sunat la numărul unic de urgență 112 și au semnalat prezența bărbatului în autobuz.

Carabinierii au constatat că românul fusese testat pozitiv la Covid-19 și ar fi trebuit să se afle la domiciliu, în carantină, în urma măsurii impuse de autoritățile sanitare locale.

Acesta însă a luat un autobuz spre Grosseto, unde a declarat că intenționa să-și facă un alt test Covid. La ora respectivă autobuzul era plin de pasageri, mulți dintre ei fiind elevi de liceu și studenți.

Militarii, pe lângă achiziționarea documentației medicale, au strâns numeroase declarații ale persoanelor prezente. Împotriva bărbatului român a fost depusă o plângere la Parchet pentru încălcarea legilor în materie de sănătate publică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI