Român din Italia, proprietar al unui magazin de lux: „În viață am văzut mereu partea plină a paharului”

Radu Măgureanu, un român de 29 de ani, a făcut un pas îndrăzneț achiziționând „Porta Leone”, un magazin de îmbrăcăminte masculină de lux situat în centrul istoric din Conegliano, în provincia Treviso.

Cu o viziune clară și o ambiție de neoprit, Radu Măgureanu nu s-a lăsat intimidat de angajamentul financiar, de rigorile negocierii cu băncile, de concurența acerbă sau de provocările pieței vestimentare masculine.

„Abordarea mea în viață este de a vedea jumătatea plină a paharului”, a afirmat tânărul român, conform Il Gazzettino.

maxresdefault (8)
Radu Măgureanu. Sursa foto: QdP

„Colaborarea cu branduri italiene de lux, care reprezintă vârful calității în croitorie, este pentru mine o sursă de mândrie.”

Născut în România și crescut într-o familie de oameni simpli, din Brașov, Radu a învățat de mic importanța educației, a respectului și a asumării riscurilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Părinții săi i-au cultivat curiozitatea prin cărți, iar educația sa a continuat la Liceul psicopedagogic Pujati din Sacile și la Universitatea din Trieste, unde a absolvit psihologia.

Experiențele sale diverse, de la cercetător universitar la ospătar, l-au ajutat să realizeze că iubește interacțiunea cu oamenii.

Astfel, când a aflat de oportunitatea de a lucra ca vânzător într-un centru comercial, a acceptat provocarea, ajungând ulterior să fie recunoscut ca cel mai bun vânzător din Italia pentru respectiva companie.

Schimbarea majoră a survenit atunci când, întâmplător, într-un salon de coafură, a fost abordat de proprietara magazinului de îmbrăcăminte pentru bărbați „Porta Leone”, care l-a invitat să preia conducerea magazinului.

Ulterior, proprietarele s-au decis să vândă și i-au propus să preia întreaga afacerea. Deși a întâmpinat inițial refuzuri din partea băncilor, perseverența și claritatea planului său de afaceri au atras în cele din urmă finanțarea necesară:

„La început am găsit ușile băncilor închise. Dar nu am cedat. Văzându-mi insistențele, au vrut să-mi cunoască proiectul în detaliu, să-mi înțeleagă strategiile. Până la urmă au sosit finanțarea”, a declarat românul.

Radu Măgureanu contracarează e-commerce-ul prin crearea unei experiențe unice în magazin, subliniind importanța îngrijirii personale și alegerea vestimentației ca formă de auto-apreciere:

„Eu contracarez comerțul online prin transmiterea de emoții în magazin, aici vreau să fac diferența. A scoate în evidență pozitivitatea, în a avea grijă de tine, a alege îmbrăcămintea, înseamnă în primul rând să te iubești pe tine însuți.”

Succesul său nu a rămas neobservat, fiind lăudat de Luca Zaia, președintele regiunii Veneto:

„Radu este exemplul concret al modului în care munca, efortul și sacrificiile pot duce departe. Îți doresc tot succesul pe care îl meriți, sunt mândru că Veneto oferă oportunități tinerilor ca tine!” Video mai jos: