Român din Italia rătăcit noaptea în pădure pe timp de vreme rea. Găsit după ore întregi de căutări

Un român în vârstă de 35 de ani, rezident la Roma, s-a rătăcit în noaptea de 28 spre 29 decembrie în pădurile dintre Valleremita și schitul San Silvestro, din zona localității Fabriano (provincia Ancona – Marche), în timp ce rafale de vânt puternic s-au abătut asupra regiunii. Bărbatul a fost găsit de salvamontiști și de carabinieri datorită semnalului telefonului mobil. Rămâne un mister motivul pentru care conaționalul nostru se afla în zona respectivă, la o oră târzie, când deplasările în afara locuinței sunt interzise.

Potrivit primelor reconstituiri bărbatul a cerut ajutor la 118, în jur de miezul nopții, spunând că s-a rătăcit și astfel s-a declanșat alarma. Salvamontiștii și carabinierii s-au mobilizat și au pornit în căutarea românului. După aproximativ trei ore de căutări, bărbatul a fost găsit în apropierea drumului forestier care duce de la Valleremita la schitul întemeiat de San Silvestro Abate, în anul 1231.

Rafale puternice de vânt s-au înregistrat în zona Fabriano pe tot parcursul nopții

Semnalul telefonului mobil a fost fundamental în găsirea bărbatului român, operațiunile de căutare prin pădure pe timp de noapte fiind deosebit de dificile.

Conaționalul nostru a fost transportat la secția Urgențe a spitalul Engles Profili din Fabriano. Din fericire, acesta a suferit doar o ușoară ipotermie. Rămâne de clarificat motivul pentru care se afla la Valleremita, la peste 200 de km de Roma, orașul în care are reședința, mai ales pe timp de noapte când deplasările în afara locuinței sunt interzise fără un motiv bine întemeiat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI