Un român din Italia s-a întins pe liniile de tramvai în semn de revoltă împotriva polițiștilor și a oprit traficul

Un bărbat român în vârstă de 41 de ani a fost reținut de polițiștii din Florența joi, 7 mai, după ce s-a certat în mod violent cu o femeie, iar la sosirea forțelor de ordine a refuzat să de legitimeze și s-a așezat pe șinele de tramvai oprind temporar traficul. Bărbatul a fost acuzat de rezistență la un funcționar public, refuzul de a-și dezvălui identitatea și întreruperea serviciului public, informează Polizia Municipale din Florența.

Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază și a început cu o ceartă violentă care a izbucnit în tramvaiul de pe linia 2. Cei doi protagoniști, o femeie și un bărbat, au coborât la stația Ponte all’Asse unde au continuat să se certe.

Polițiștii au intervenit pentru a-i calma, dar bărbatul, nervos și plin de furie, nu numai că nu le-a răspuns agenților care i-au cerut să le arate un document de identitate, dar s-a și întins practic pe liniile de tramvai oprind temporar traficul. În cele din urmă a fost dus la secția din Porta a Prato pentru a fi identificat. Acolo s-a dovedit că era un cetățean român în vârstă de 41 de ani. Pentru el au fost emise acuzațiile de rezistență la un funcționar public, refuzul de a-și dezvălui identitatea și întreruperea serviciului public.

De asemenea, tot ieri, mai mult sau mai puțin în același timp, un episod similar s-a petrecut pe linia 1, lângă stația Talenti. Protagoniștii au fost un bărbat și o întreagă familie de origine străină. La originea litigiului s-au aflat probleme legate de distanța dintre persoane în mijloacele de transport. Și în acest caz pasagerii implicați au coborât din tramvai, continuând să se certe într-un mod violent, încât a fost nevoie și în acest caz de intervenția forțelor de ordine.

@rotalianul