Român din Italia se încuie în casă cu cei 2 copii, dă drumul la gaz și cu o brichetă în mână amenință: „Acum vom muri cu toții”

Un bărbat român în vârstă de 45 de ani a fost oprit la timp de carabinieri, după ce a încercat să provoace o tragedie, la Desio, în nordul Italiei. Fiind în perioada de divorț cu soția, românul s-a încuiat împreună cu fiii săi în vârstă de 11 și 12 ani în apartamentul de pe strada Matteotti și a dat drumul la gaz. La sosirea forțelor de ordine bărbatul avea în mână o brichetă, dar a fost blocat la timp și arestat pentru tentativă de crimă.

S-a baricadat în casă cu cei doi copii, o fată și un băiat, și a deschis gazul cu intenția de a arunca totul în aer. Aceasta era răzbunarea bărbatului român împotriva soției sale de care tocmai se află în procedură de divorț. Duminică, 3 februarie, în jurul orei 16:00, românul a încuiat bine ușa de la intrare, a deschis robinetul de gaz și a telefonat soției: „Am deschis gazul, acum vom muri cu toții”, i-a spus femeii care a luat imediat în mod serios amenințarea și s-a grăbit să sune la carabinieri.

Militarii au sosit imediat la fața locului și au încercat să intre în casă, dar bărbatul român a reușit inițial să îi blocheze. Fata în vârstă de 12 ani, care era la telefon cu mama sa, a reușit să fugă la ușa de la intrate și să o deschidă în ciuda încercării tatălui de a o împiedica să facă acest lucru. Odată intrați în apartament, carabinierii s-au repezit la bărbatul român care ținea o brichetă în mână, reușind să îl blocheze înainte de a putea pune în aplicare planul său nesăbuit.

După ce l-au imobilizat pe bărbat, militarii au deschis larg ferestrele apartamentului. Pe băiatul de 11 ani l-au găsit plângând în camera sa, în stare de șoc.

Românul a fost arestat în baza acuzației de tentativă de crimă și dus la închisoare din Monza, informează Il Giornale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI