Un român din Italia și-a dat în judecată vecinul care își lăsa câinele să-și facă nevoile la ușa casei sale

Un bărbat român în vârstă de 51 de ani din Caprarola (Lazio) și-a dat în judecată vecinul italian de 70 ani pentru că își lăsa câinile să-și facă nevoile pe scările casei sale. Românul a prezentat în fața judecătorului mai multe fotografii și 33 de video surprinse de camera de luat vederi pe care a instalat-o special în acest scop.

Bărbatul român a mărturisit că se săturase să găsească în fiecare zi excrementele câinelui în fața casei unde locuiește, de multe ori chiar pe scări și în fața unei magazii adiacente. „Ceva oribil de văzut”, a mărturisit el în fața judecătorului Gaetano Mautone, relatează Tuscia Web.

„Totul a început în iulie 2017”, a povestit în tribunal bărbatul român. „Am chemat atunci poliția, dar nu a venit, așa că am făcut fotografii și împreună cu acestea am prezentat o plângere, dar polițiștii tot nu s-au prezentat. Între timp am început să găsesc totul murdar în jurul casei, chiar și tomberonul nostru de gunoi era murdar de excrementele câinelui său. În fiecare dimineață când ieșeam să merg la muncă trebuia să curăț, venea și de trei ori pe zi cu câinele în fața casei mele. Curățam și el râdea de mine că am curățat. Așa că am instalat o cameră de luat vederi, cu semnul de avertizare dedesubt că zona era sub supraveghere video”, a explicat românul.

„Am luat o cameră pe bază de senzori care înregistrează numai dacă se apropie cineva și care captează și zgomotele. Apoi am selecționat imaginile și am dus un CD cu video și fotografii la carabinierii din Caprarola, unde am depus și o reclamație. Nu i-am spus niciodată nimic inculpatului, m-am gândit că poate va reacționa rău și raporturile dintre noi se vor agrava și mai tare”, și-a continuat bărbatul român declarația.

Cei doi aparent aveau o relație de vecinătate normală, iar pentru o perioadă scurtă de timp, rămas temporar fără un loc de muncă, conaționalul nostru i-a dat chiar și o mână de ajutor la muncă italianului, care este proprietarul mai multor terenuri agricole.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În unele imagini video înregistrate puteți vedea câinele care ar vrea să-și urmeze drumul, dar proprietarul îl trage de lesă și nu-l lasă să plece anumit pentru a fi nevoit să-și facă nevoile pe scările locuinței mele. Când a observat că am pus cameră de luat vederi, într-un video se poate vedea cum face gestul cu degetul mijlociu și cu mâna îndreptată spre balconul meu. În acel moment se pot auzi și multe jigniri pe care mi le-a adresat: român de că..t, tâmpit, deficient. Tot așa în fiecare zi, dimineață, prânz și seară”, a concluzionat bărbatul român.

În ajutorul victimei vine și brigadierul Antonio Di Caprio, de la unitatea de carabinieri din Caprarola: „În imaginile video se poate vedea cum trecea prin fața casei de 2-3 ori pe zi și atunci când câinele se oprea să-și facă nevoile la ușa locuinței, pe cele două trepte dinspre stradă, nu îl trăgea de acolo. Puteți vedea câinele făcând pipi și intrând și pe ușa magaziei alăturate, dar nu se vede dacă și acolo a făcut ceva. În fotografii se pot vedea și alte imagini cu excremente ale câinelui, dar nu putem fi siguri că sunt ale lui pentru că pozele au fost făcute mai târziu.”

Imaginile video înregistrate de bărbatul român în care se poate vedea clar însă cum stăpânul câinelui îl lăsa să-și facă nevoile pe scările locuinței bărbatului român, vor fi probabil decisive pentru sentința pe care o va da judecătorul. Procesul se va relua pe 26 iunie când vor fi audiați martorii bărbatului italian.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20