Un român din Italia și-a incendiat locuința, apoi s-a suit pe acoperiș și a amenințat că se sinucide

Dramaticul episod s-a petrecut într-o mansardă din localitatea italiană Giugliano di Campania, situată lângă Napoli, în provincia Campania.

Potrivit ziarului Il Mattino, un bărbat de naționalitate română, care locuia cu chirie în mansarda respectivă, și-a incendiat locuința, apoi s-a suit pe acoperișul casei și a amenințat că se va sinucide.

Alertați de vecini, carabinierii și pompierii au intervenit în forță, fiind nevoiți să spargă poarta de la intrare pentru a ajunge la casă și la locuința incendiată.

În timp ce pompierii se străduiau să stingă flăcările din mansardă, militarii s-au urcat pe acoperiș și au încercat să-l convingă pe conaționalul nostru să renunțe la intenția sa de a-și lua viața. Apoi, profitând de un moment de neatenție din partea românului, au reușit să-l blocheze și să-l pună în siguranță.

Oamenii legii au constatat că gestul extrem al bărbatului are la origine o ceartă pe care acesta a avut-o cu proprietarul imobilului în care locuia, dar nu au făcut publice mai multe detalii cu privire la această situație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Compatriotul nostru a fost denunțat de carabinieri în stare de libertate pentru daunele materiale rezultate în urma incendiului provocat de acesta.

Cum putem cere ajutor în astfel de situații, dacă locuim în Italia?

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol