Român din Italia și partenerul său, jefuiți de 20.000 de euro. Hoții le-au furat bani, bijuterii și alte bunuri

Un român care locuiește la Roma împreună cu partenerul său a fost prădat de bunuri în valoare de 20.000 de euro, după ce persoane necunoscute i-au intrat în casă, în dimineața de marți, 13 decembrie, în timp ce era plecat la muncă, informează Roma Today.

Cosmin Irimie are 36 de ani și de patru ani locuiește în cartierul Primavalle, în casa achiziționată împreună cu partenerul său, un apartament la etajul al treilea al unui bloc de pe via Andrea Barbazza.

Casa le-a fost prădată marți, în jurul orei 10:30, când cei doi proprietari erau la serviciu. Hoții au fugit cu bani, haine, bijuterii și alte obiecte de valoare, totul pentru un total de 20.000 de euro.

În cursul după amiezii, când bărbatul român s-a întors acasă, a rămas șocat de cum a găsit interiorul locuinței: „Să-ți vezi casa cu susu-n jos este o adevărată violență. Au scotocit peste tot, au deschis toate sertarele și toată mobila, până și coșul cu haine murdare și cutiile cu pantofi le-au răsturnat.”

„Sunt disperat” a mărturisit Cosmin pentru sursa citată. „Ne-au furat totul, chiar și aurul mamei mele”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Hoții ar fi intrat în casă cu ajutorul unei chei universale, pe ușă sau la ferestre nu au fost găsite semne de efracție. Au fost surprinși de camerele de supraveghere, una de la un magazin din apropiere și una din casa respectivă, pe care proprietarii au instalat-o pentru a-i supraveghea pe cei doi căței pe care îi au.

Din imagini se poate vedea modul de acțiune al tâlharilor. Doi indivizi au intrat în casă, pe când unul a rămas afară, de pază, iar un altul se afla la volanul mașinii cu care au plecat apoi în grabă. În timpul jafului, hoții au avut fețele acoperite și au purtat mănuși.

„În imagini se vede momentul precis în care și-au dat seama de prezența camerei. Se vede atât de bine, încât atunci când și-au dat seama au fugit imediat.”, a spus Cosmin.

Hoții au reușit să scape cu o pradă prețioasă. „Două inele Bulgari, 2.500 de euro cash, un ceas de aur, un inel Cartier, o brățară din aur și un lanț de aur”.

Pe lângă aceste bijuterii și „multe haine de marcă, un cardigan Michael Kors – a declarat proprietarul apartamentului – și mai ales colecția de 50 de ochelari de soare de marcă a partenerului meu”.

„Au intrat în casă la 10:53 și au plecat la 11:16. Lucrul care mă uimește este că niciunul dintre vecini nu a observat nimic. Când partenerul meu și cu mine ne-am întors acasă, la ora 18:30, mi-am pus mâinile în cap! Încă sunt speriat și foarte afectat de ceea ce s-a întâmplat.”, a mai spus Cosmin Irimie.

După ce au constatat furtul, Cosmin și partenerul său s-au deplasat la secția de poliție a secției Roma Montespaccato unde au depus o plângere. „Suntem disperați”, a spus bărbatul român care lucrează într-un pet shop. „Pusesem bani deoparte ca să mergem de Crăciun în România, în vizită la părinții mei.”

Cosmin Irimie și partenerul său vor petrece însă sărbătorile de iarnă în casa lor din zona Torrevecchia, cartierul Primavalle: „În speranța că polițiștii îi vor prinde pe hoți, recuperându-ne poate unele bunuri”.