Român din Italia solidar cu cei mai puțin norocoși. Oferă o masă gratuită familiilor nevoiașe cu copii

Un antreprenor român din Italia, proprietarul unui pub din orașul Treviso, a lansat zilele acestea o acțiune caritabilă în favoarea familiilor nevoiașe, cu copii, care nu-și permit acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, să servească masa la un restaurant. Inițiativa se numește „Mano per mano” și se bucură deja o mare popularitate în presa din peninsulă.

Se numește Gabriel Niculiță, are 31 de ani și este proprietarul pub-ului „Albatros” din Treviso, precum și al unei firme de organizat nunți (wedding planner). Originar din Constanța, locuiește în Italia de 20 de ani, este căsătorit și are doi copii. Bărbatul român oferă în mod gratuit cina sau prânzul familiilor cu copii care nu au posibilitatea materială de a ieși să ia masa în oraș.

Atent la problemele celor din jur, Gabriel a participat la multe acțiuni caritabile și de solidaritate în favoarea celor cu probleme economice, ajutând mulți oameni nevoiași. „Nu am avut niciodată încredere să donez pe la instituții, de multe ori trimiți bani, dar ajung în altă parte, nu la cei care au cu adevărat nevoie. Am preferat să dau cu mâna mea, să ajut direct persoana interesată, să fiu sigur că ceea ce ofer ajunge acolo unde trebuie”, ne-a mărturisit românul nostru.

„De-a lungul timpului am donat îmbrăcăminte și alimente, împreună cu un grup de români, de aici, din zona mea, niște oameni deosebiți, dar de data aceasta am ales să fac altceva. Stăteam de vorbă cu fetița mea și mi-am dat seama că unii copii povestesc la școală sau când se întâlnesc, cum au ieșit cu părinții în oraș, cum au fost la restaurant și au mâncat una, alta. Și cei care nu iau masa niciodată în afara casei lor pentru că părinții nu-și permit? Cum se simt copiii respectivi când au loc astfel de discuții? Mai ales luna aceasta, decembrie, când toți merg pe la restaurante… Așa mi-a venit în gând această idee, de-a oferi o masă pe săptămână familiilor nevoiașe cu copii, prânz sau cină, ce vor ei să aleagă”, ne-a spus Gabriel Niculiță.

Inițiativa bărbatului român a fost publicată astăzi în presa din Italia și Gabriel ne-a mărturisit că a fost contactat de oameni de afaceri, inclusiv italieni, care i-au oferit ajutorul cu privire la această acțiune de caritate. „Nu suntem o asociație și nu putem primi bani de la nimeni, nici nu vrem asta, dacă cineva vrea să fie alături de noi în această acțiune poate veni la bar, plătește un hamburger sau altceva de mâncare și meniul respectiv va merge la o familie. Vor fi prețuri de achiziție, fără niciun adaos comercial din partea mea.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La început erau estimate un număr de 10 mese oferite, dar numărul s-ar putea să fie mult mai mare în cele din urmă, ne-a mai spus Gabriel Niculiță. „A ajuta o persoană nu poate schimba întreaga lume, dar poate schimba lumea unei persoane”, se află scris la subsolul afișului care promovează acțiunea caritabilă a românului nostru.

Distribuie acest articol