Român din Italia trimis în judecată, a filmat pe ascuns persoanele care foloseau baia dintr-o școală de echitație

Un român în vârstă de 42 de ani a fost trimis în judecată pentru violarea intimității mai multor persoane după ce a găurit mobilierul din baia unei școli de echitație și a folosit telefonul mobil pentru a înregistra pe ascuns imagini cu cei care foloseau toaleta. Bărbatul era rezident în Monteciccardo, provincia Pesaro e Urbino, și marți, 9 februarie a.c., a avut loc prima înfățișare în instanță, dar se pare că acesta a dispărut, iar procesul a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată.

Din informațiile publicate de Corriere Adriatico reiese că faptele s-au petrecut în aprilie 2019 la o școală de echitație din zonă. Ancheta, care a început în urma unei plângeri depusă la carabinieri, a demonstrat că românul nostru a utilizat de mai multe ori această „metodă” care presupunea fixarea obiectivului camerei video smartphone-ului într-o gaură făcută în mobilier, în așa fel încât să nu poată fi văzut de persoanele care foloseau baia, iar apoi lăsa dispozitivul să înregistreze totul.

Prin urmare, toți bărbații, femeile și copiii care foloseau toaleta erau înregistrați în mod ilegal. Astfel, se poate vorbi de circumstanțe agravante, dat fiind că românul era angajat al școlii respective de echitație. Bărbatul, care este apărat de un avocat din oficiu, Francesco Mandelli, a dispărut la scurt timp după comiterea faptelor, iar citațiile trimise pentru înfățișarea la proces s-au întors înapoi fără niciun răspuns.

Dat fiind că suspectul este de negăsit, procesul a fost suspendat. A fost cerută și o examinare a smartphone-ului său pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu imaginile înregistrate, dar cazul riscă astfel să fie arhivat.

Infracțiunea, una rușinoasă și care ține de violarea intimității, este pedepsită în Italia cu închisoare de la 6 luni la 4 ani conform art. 615 bis din Codul Penal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI