Român din Italia trimis în judecată. A insultat pe Facebook un polițist italian care și-a pierdut viața într-un accident

Agenții italieni de la Digos (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali) au identificat și denunțat un cetățean român rezident la Agrigento care s-a dovedit a fi autorul unei postări pe Facebook în care insulta un polițist italian decedat în timp ce ajuta victimele unui accident de circulație.

Polițiștii de la Digos, compania Agrigento, sub conducerea șefului adjunct Patrizia Pagano, au trimis în judecată bărbatul român în vârstă de 33 de ani după ce a fost identificat ca autor al unui post pe Facebook, plin de insulte împotriva lui Angelo Spadaro, informează Corriere Agrigentino.

Angelo Spadaro era un ofițer de poliție italian care și-a pierdut viața pe autostrada Catania-Messina în timp ce încerca să salveze pasagerii unui autovehicul implicat într-un accident care se întâmplase cu puțin timp înainte. Patrula Poliției Rutiere din care Spadaro făcea parte efectua investigații privind accidentul, când șoferul unui camion a pierdut controlul volanului, izbindu-se în mașina poliției. Polițistul și alte două persoane și-au pierdut viața.

Bărbatul român a scris la dresa polițistului italian cuvinte jignitoare și insulte iar autoritățile declară că nu ar fi pentru prima oară când s-a comportat astfel. În trecut, românul a mai publicat pe rețelele de socializare astfel de mesaje denigratoare adresate poliției italiene.

Ministrul de Interne, Matteo Salvini a declarat în legătură cu acest caz: „Am cerut autorităților să identifice persoana respectivă. Vreau să mă asigur că va plăti pentru toate cuvintele jignitoare pe care le-a scris.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul